Πολιτική

Μαρινάκης: Ο Νίκος Φίλης ήταν ξεκάθαρος, μιλώντας ανοιχτά για τουρκική μειονότητα στη Θράκη

Την αντίδραση της ΝΔ προκάλεσαν οι δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη για την ύπαρξη τουρκικής μειονότητας στη Θράκη.

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης δήλωσε: «Ο Νίκος Φίλης ήταν ξεκάθαρος, μιλώντας ανοιχτά για τουρκική μειονότητα στη Θράκη. Και όλα αυτά λίγες ημέρες μετά τις καταγγελίες τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για ωμή παρέμβαση του Τουρκικού Προξενείου υπέρ του υποψηφίου που εξελέγη με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα στη Ροδόπη».

Και συνέχισε: «Δεν περιμένουμε καμία αντίδραση και καμία διάψευση από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, ούτε βέβαια την αποπομπή του Νίκου Φίλη. Φαίνεται ότι δεν είπε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από τη γραμμή του κόμματός του. Και αυτή η γραμμή είναι αντίθετη στις διεθνείς συνθήκες και υπονομευτική της αρμονικής συνύπαρξης στη Θράκη. Την απάντηση σε αυτές τις ιδεοληψίες θα τη δώσουν οι πολίτες στις 25 Ιουνίου τόσο στη Ροδόπη, όσο και σε όλη την Ελλάδα».

Τι είπε ο Νίκος Φίλης 

Μιλώντας σε πάνελ εκπομπής στο Attixa tv το βράδυ της Τετάρτης, ο Νίκος Φίλης ρωτήθηκε  αν το κόμμα με το οποίο και ο ίδιος εκλέγεται, μπορεί να έχει υποψήφιο κάποιον που μιλά για τουρκική μειονότητα. Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε «βεβαίως, πώς δεν μπορούμε να έχουμε;». Διευκρίνισε πάντως, ότι κατά τη γνώμη του δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα. Στην ίδια συζήτηση ο Ν. Φίλης υποστήριξε ότι στη Θράκη υπάρχει «μουσουλμανική μειονότητα με τρεις εκδοχές: τουρκογενείς που δηλώνουν Τούρκοι οι άνθρωποι, Πομάκοι και τσιγγάνοι».

To άρθρο Μαρινάκης: Ο Νίκος Φίλης ήταν ξεκάθαρος, μιλώντας ανοιχτά για τουρκική μειονότητα στη Θράκη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button