Πολιτική

Μαρινάκης: «Οι καθ' έξιν πολιτικοί απατεώνες μιλούν για πολιτική απάτη» – 24 Μαΐου η προ ημερησίας για την οικονομία

Προκλητική και προσβλητική χαρακτήρισε ο Παύλος Μαρινάκης την στάση της νέας Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας η οποία αρνείται να αποκαλέσει την χώρα της με την συνταγματικής της ονομασία.

«Εμείς, δεν κρυφτήκαμε ως αντιπολίτευση  το 2019», είπε ο Παύλος Μαρινάκης και πρόσθεσε: «είχαμε εκφράσει τις σοβαρότατες αντιρρήσεις μας και την είχαμε καταψηφίσει. Δεν έχουμε μετανιώσει αλλά σεβόμαστε απολύτως όσα έχει υπογράψει η χώρα μας και έχουμε υποχρέωση να την εφαρμόσουμε. Κάποιοι καθ έξιν πολιτικοί απατεώνες μιλούν για πολιτική απάτη. Είναι αξιοπερίεργη η σπουδή του ΣΥΡΙΖΑ μια ημέρα μετά την απαράδεκτη επιλογή της Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας να επαναφέρει τα μνημόνια. Απευθυνόμαστε στην αντιπολίτευση και τους πολίτες και ρωτάμε: θα ήταν καλύτερο να έχουν ψηφιστεί αυτά τα μνημόνια; Δεν είναι καλύτερο που δεν έχουν ψηφιστεί έως σήμερα; Η ψήφισή τους εξαρτάται και από την άλλη πλευρά. Να έχουν λιγότερη βιασύνη και να βάζουν το εθνικό συμφέρον πάνω από την στείρα αντιπολίτευση. Η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται μέσω Tik Tok».

Ανακοίνωσε επίσης ότι την Παρασκευή 24 Μαΐου του 2024 θα γίνει η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή μετά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία και την ακρίβεια.

Παρακολουθήστε την ενημέρωση από τον Παύλο Μαρινάκη 

Οι ελληνικές θέσεις διατυπώνονται πάντοτε ξεκάθαρα από τον Πρωθυπουργό

Στην συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παυλος Μαρινάκης. Όπως είπε: «Στόχος της επίσκεψης είναι να διατηρούνται ανοικτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας και στο ανώτατο επίπεδο, ώστε οι σχέσεις να προχωρούν στο επόμενο βήμα, αλλά και να γίνει από τους δύο ηγέτες η επισκόπηση της προόδου στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στους τομείς συνεργασίας που έχουν συμφωνηθεί».

Είπε ακόμα ότι «Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναμένεται να συζητηθούν διμερή, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα και να οριστεί το χρονοδιάγραμμα των επόμενων συναντήσεων του πολιτικού διαλόγου, της θετικής ατζέντας και των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Η Ελλάδα είναι σήμερα πιο ισχυρή από ποτέ γεωπολιτικά, αμυντικά, διπλωματικά και με μια οικονομία πολύ πιο ισχυρή και ανθεκτική σε περιόδους αλλεπάλληλων κρίσεων. Η χώρα μας επιδιώκει τη διατήρηση του κλίματος διαλόγου με την γειτονική χώρα. Οι ελληνικές θέσεις διατυπώνονται πάντοτε ξεκάθαρα από τον Πρωθυπουργό και η Ελλάδα ισχυροποιείται στην πράξη. Χωρίς την παραμικρή διάθεση υποχώρησης στα κυριαρχικά μας δικαιώματα, πιστεύουμε ότι ο διάλογος έχει μόνο θετικά για τις δύο χώρες».

Τόνισε ακόμα ότι «Διάλογος δεν σημαίνει και συμφωνία σε όλα τα ζητήματα. Υπάρχουν πολλές διαφωνίες και έντονες. Μας υποχρεώνει αυτό να τις θέτουμε σε όλα τα επίπεδα. Τα θετικά που απορρέουν από την φάση του διαλόγου είναι ότι τίθεται οι ελληνικές θέσεις και ακούγονται δυνατά. Όσοι λένε να γκρεμιστούν οι γέφυρες δεν μας λένε πως θα ακουστούν οι ελληνικές θέσεις. Καλές οι κορώνες πατριωτισμού αλλά δεν καταλήγουν σε συγκεκριμένη αντιπρόταση».

Η Ελλάδα είναι πολύ ισχυρή για να φοβηθεί μια τέτοια εκδήλωση

«Δεν υπήρχε κανένας τρόπος να απαγορεύσει η ελληνική πλευρά μια ιδιωτική επίσκεψη ενός ξένου ηγέτη», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης ερωτηθείς για την επίσκεψη του Έντι Ράμα στην Αθήνα και την προεκλογική εκδήλωση.

Και πρόσθεσε: «Αυτοί που διαμαρτύρονται να μας πουν τον τρόπο. Όλη η κινδυνολογία που καλλιεργήθηκε αποδείχθηκε άσκοπη μόνο και μόνο για να δημιουργήσει θέμα στη χώρα. Για το θέμα Μπελέρη έχουμε πει ότι είναι θέμα σεβασμού του κράτους δικαίου και ξεπερνά τις κομματικές αντιπαραθέσεις. Κάθε κινδυνολογία της αντιπολίτευσης αποδεικνύεται από υπερβολική έως ύποπτη. Η Ελλάδα είναι πολύ ισχυρή για να φοβηθεί μια τέτοια εκδήλωση».

To άρθρο Μαρινάκης: «Οι καθ' έξιν πολιτικοί απατεώνες μιλούν για πολιτική απάτη» – 24 Μαΐου η προ ημερησίας για την οικονομία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button