lifestyle

Μαρίνα Ψάλτη: «Ο θάνατος του Γιάννη Φέρτη ήταν μία φρικτή ανακούφιση, είπα “Ας φύγει”»

«Επέλεξα να μην βγαίνω δημόσια και καλά έκανα που έλεγα ψέματα για την υγεία του Γιάννη Φέρτη», είπε η Μαρίνα Ψάλτη αναφορικά με τον πρόσφατο θάνατο του συζύγου της.

Η Μαρίνα Ψάλτη, βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Στούντιο 4» και μίλησε για τον σύζυγό της, Γιάννη Φέρτη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 14 Απριλίου 2024 σε ηλικία 86 ετών. Η ηθοποιός αποκάλυψε τον λόγο που αποστασιοποιήθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας, πως ένιωθε στις τελευταίες στιγμές του αγαπημένου της και πως αντιμετωπίζει τον θάνατό του.

Αρχικά, στη συνέντευξή της μίλησε για την έκθεση ζωγραφικής την οποία ξεκίνησε η Μαρίνα Ψάλτη, η οποία είπε: «Ζωγράφιζα πάντα, παράλληλα με το θέατρο και δεν τόλμησα να κάνω έκθεση γιατί ντρεπόμουν τον δάσκαλό μου, τον Τέτση. Εκείνος μου είχε θυμώσει γιατί επέλεξα την υποκριτική και είπα ότι θα κάνω έκθεση αφού πεθάνει ο δάσκαλος».

Και συνέχισε: «Ο Γιάννης με είχε παροτρύνει να κάνω αυτή την έκθεση. Είχε προγραμματιστεί αρκετά χρόνια πριν όταν διάβαζα για την Γιαπωνέζικη ζωγραφική. Ήθελα να κάνω κάτι που εξέπεμπε χαρά και την κάνω και λόγω του Γιάννη γιατί βρήκα ένα σημείωμά του που έλεγε για την ζωγραφική και πόσο ήθελε να δει τα έργα μου στον κόσμο».

Η Μαρίνα Ψάλτη είπε σε άλλο σημείο: «Η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη και ευτυχώς είχα την αδερφή μου. Είπα ψέματα για την υγεία του Γιάννη και πολύ καλά έκανα. Σε μία ανάρτηση μία γνωστή κυρία είπε για τη δυσκολία να βλέπει δικό της άνθρωπο, εννοώντας τον Γιάννη, να έχει αλτσχάιμερ. Ο Γιάννης επικοινωνούσε κι εγώ είχα πει ότι η τηλεόραση χάλασε, οπότε για να τον προστατεύσω είπα ότι δεν ισχύει τίποτα, αφού το τηλέφωνο χτύπαγε ασταμάτητα».

Για τον πώς διαχειρίστηκε τον θάνατο του συζύγου της είπε προκαλώντας συγκίνηση : «Πέρασα κάποια στάδια. Στην αρχή δεν ήθελα να το αποδεχτώ κατά τη διάρκεια της ασθένειας. Όταν το αποδέχτηκα ήρθε ο θυμός και μετά ο πανικός. Αργότερα ήρθε η απελπισία. Δεν ήθελα να σηκωθώ από το κρεβάτι μου. Προσπαθώ ακόμη να βρω ένα τρόπο να ζήσω, θα το καταφέρω».

Η άνοια που είχε ο Γιάννης είναι σκληρή και τρομάζει. Γονάτισα και λύγισα πάθαινα πανικούς και δεν μπορούσα να διαχειριστώ τίποτα. Είναι ένα θρίλερ καθημερινά. Η σκληρότητα είναι ότι όλοι θα φύγουμε, και ξαφνικά ο άνθρωπός σου γίνεται κάτι άλλο που δεν το ξέρεις. Και εσύ γίνεσαι κάτι άλλο για αυτόν.

«Ο θάνατος για εμένα αν και πονάει πολύ που το λέω είναι μια φρικτή ανακούφιση. Πολλοί άνθρωποι ντρέπονται να το πουν αλλά έτσι είναι. Κάποια στιγμή να τελευταία του είπα “Πρέπει να φύγει δεν είναι ζωή αυτή. Αλλά όταν συνέβη έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Ούτε στον εχθρό μου δεν το εύχομαι αυτό. Είχα γίνει κέρβερος και τρελή από την πίεση, δεν ήθελα κανείς να δει την κατάσταση του Γιάννη. Ήθελα να τον προστατεύσω».

Αναφορικά με την μεγάλη διαφορά ηλικίας που είχε το ζευγάρι, η ηθοποιός είπε: «Είχαμε 26 χρόνια διαφορά αλλά ποτέ δεν μας προβλημάτισε. Δεν το συζητήσαμε ποτέ. Ο Γιάννης ήταν 3 χρόνια μικρότερος από τους γονείς μου. Εμένα δεν με ενδιέφερε ποτέ τι θα πει ο κόσμος, από παιδάκι δεν με ένοιαζε. Τον Γιάννη τον γνώρισα στην πρώτη μου δουλειά στο θέατρο. Τα είχα πάει χάλια».

«Δεν είχαμε τσακωθεί ποτέ με τον Γιάννη Φέρτη. Ήταν ένας καλός και αληθινός άνθρωπος. Ζούσα το παραμύθι, δεν με ένοιαζε κάτι άλλο. Μου άφηνε σημειώματα και γραμματάκια τα οποία τα έχω ακόμη. Γελούσαμε πολύ ο ένας με τον άλλον».

Σχετικά με την καριέρα της στο θέατρο και την τηλεόραση αλλά και τη συμμετοχή της στην επιτυχημένη σειρά «Λάμψη» η ίδια ανέφερε:

«Η “Λάμψη” μου άλλαξε τη ζωή, ήμουν άφραγκη και δεν ξαναείδα ποτέ τόσα λεφτά. Ο Φόσκολος και όλοι εκεί ήταν εξαιρετικοί άνθρωποι και συνεργάτες. Με φωνάζανε στο δρόμο Ελβίρα Κατακουζηνού. Ήταν η πρώτη μου δουλειά μετά τη σχολή, είχα γνωρίσει την Κάτια Δανδουλάκη και όταν της είπα θα δώσω εξετάσεις για θέατρο μου είπε “Δώσε”. Αργότερα στο 3ο έτος μου πρότεινε να πάω να μιλήσω με τον Φόσκολο».

Αργότερα, αποκάλυψε: «Με απέρριπταν από δουλειές επειδή έπαιζα στη “Λάμψη”. Πέρασα πολύ δύσκολα αλλά δεν το έβαλα κάτω. Ο κλάδος έχει υποβαθμιστεί τώρα».

Τέλος, κλείνοντας για τον Γιάννη Φέρτη και τα μυστικά τους η Μαρίνα Ψάλτη τόνισε: «Δεν είχε μυστικά, ιστορίες κλπ αλλά δεν μου τα έλεγε όλα όπως ούτε κι εγώ. Περνούσαμε τόσο καλά, τα αστεία και το ότι δεν σταματάω να μιλάω είναι ίσως τρακ και άγχος. Δεν έχω ξαναμιλήσει για αυτά τα πράγματα δημοσίως και δεν θα ξαναμιλήσω».

To άρθρο Μαρίνα Ψάλτη: «Ο θάνατος του Γιάννη Φέρτη ήταν μία φρικτή ανακούφιση, είπα “Ας φύγει”» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button