Οικονομία

Τουρισμός: Οι αρχαιολογικοί χώροι κερδίζουν την «κούρσα» των εισπράξεων έναντι των Μουσείων – Πρωτιά για την αρχαία Κόρινθο

Κερδίζουν την «κούρσα» των εισπράξεων οι αρχαιολογικοί χώροι της χώρας έναντι των μουσείων σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα (15.5.2024) η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) για τον Ιανουάριο του 2024.

Και αυτό γιατί οι εισπράξεις από τους επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων αυξήθηκαν κατά μεγαλύτερο ποσοστό σε σχέση με τις εισπράξεις από τους επισκέπτες των μουσείων. Μάλιστα, η μεγαλύτερη αύξηση εισπράξεων σημειώθηκε για το αρχαίο κάστρο της Κορίνθου (+38,4%).

Όσον αφορά τα μουσεία, η μεγαλύτερη αύξηση εισπράξεων σημειώθηκε για το Παλάτι των Ιπποτών στη Ρόδο (+31,7%).

Συγκεκριμένα, πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, κατά το μήνα Ιανουάριο του 2024 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023, καταγράφεται μείωση των επισκεπτών μουσείων κατά 0,4%, μείωση των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 2,5% και αύξηση των αντίστοιχων εισπράξεων κατά 4,5%.

Στους αρχαιολογικούς χώρους, κατά το μήνα Ιανουάριο 2024 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023, καταγράφεται αύξηση των επισκεπτών κατά 22,4%, των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 52,1% και των εισπράξεων κατά 14,2%.

To άρθρο Τουρισμός: Οι αρχαιολογικοί χώροι κερδίζουν την «κούρσα» των εισπράξεων έναντι των Μουσείων – Πρωτιά για την αρχαία Κόρινθο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button