Πολιτική

Μήνυμα Μητσοτάκη σε αναποφάσιστους, νέους και όσους σκέφτονται να ψηφίσουν… «παραλία» την Κυριακή

Στο φινάλε της προεκλογικής εκστρατείας ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Σύνταγμα απευθύνθηκε την Παρασκευή (7.6.2024) στους αναποφάσιστους, αλλά και σε όσους προσανατολίζονται στην ψήφο διαμαρτυρίας ή στην αποχή.

Με τις θερμοκρασίες να προβλέπονται υψηλές την Κυριακή, και δεδομένου του χαλαρού χαρακτήρα που παραδοσιακά έχουν οι Ευρωεκλογές, όλες οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν ως τον μεγάλο νικητή της εκλογικής αναμέτρησης… την αποχή. Παράλληλα, η λεγόμενη “γκρίζα ζώνη” των αναποφάσιστων, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, παραμένει σε διψήφια ποσοστά, συγκεκριμένα μετριούνται από 10,5 έως 16,5%, ενώ και η συσπείρωση των “γαλάζιων” ψηφοφόρων δεν έχει φτάσει σε επίπεδα που θα ικανοποιούσαν την Πειραιώς. “Όχι, αυτή η ψήφος δεν είναι… αψήφιστος” δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Ν.Δ. στο Σύνταγμα.

“Η συγκυρία δεν επιτρέπει αδράνεια και αδιαφορία, ούτε πειραματισμούς και επιπόλαιες επιλογές, που ίσως αποδειχθούν πολιτικές αυτοχειρίες” πρόσθεσε.

“Ο εχθρός της τελευταίας στιγμής είναι ο εφησυχασμός, όσων θεωρούν ότι όλα έχουν κριθεί, λέγοντας ότι η Ν.Δ. είναι νικήτρια. Δεν ψηφίζουν οι δημοσκοπήσεις… Όσοι δεν ψηφίσατε με επιστολική, πηγαίνουμε νωρίς στα εκλογικά κέντρα για να συναντήσουμε τους συμπολίτες μας, όσους συγκρότησαν το πλατύ ποτάμι του δημιουργικού εκσυγχρονισμού” τόνισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας παράλληλα άνοιγμα και στους νέους ψηφοφόρους, από τους οποίους ζήτησε να συμμετάσχουν στην κάλπη.

Ενώπιον ενός θερμού “γαλάζιου” ακροατηρίου, ο Κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε ότι κάποιοι μπορεί να είναι δυσαρεστημένοι από πολιτικές της κυβέρνησης. “Δεν κλείνω τα μάτια στην απογοήτευση, αλλά να μην αφήσουμε τα συναισθήματα να γίνουν βαρίδια στην πρόοδο του τόπου. Δεν πρέπει να ρισκάρουμε μια νέα περιπέτεια στο όνομα μιας άγονης διαμαρτυρίας” είπε.

“Δυνατή Ν.Δ. στην Ελλάδα σημαίνει και δυνατή Ελλάδα στην Ευρώπη”

Ο πρωθυπουργός έθεσε για άλλη μία φορά την πολιτική σταθερότητα ως το διακύβευμα της κάλπης των Ευρωεκλογών, ώστε η κυβέρνηση να συνεχίσει απρόσκοπτα της μεταρρυθμίσεις και με μεγαλύτερη δύναμη τις διεκδικήσεις στην Ευρώπη υπέρ της Ελλάδας. “Δυνατή Ν.Δ. στην Ελλάδα σημαίνει και δυνατή Ελλάδα στην Ευρώπη” τόνισε και ζήτησε ισχυρή ψήφο στη Ν.Δ. ώστε το βράδυ των Ευρωεκλογών να μην υπάρξουν φωνές, όπως σημείωσε, που θα αμφισβητούν τη νομιμοποίηση της κυβέρνησης.

“Να εκλέξουμε ευρωβουλευτές που θα δυναμώσουν τη φωνή της χώρας στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο. Να είναι απέναντι σε αυτούς που βρέθηκαν για χρόνια στην Ευρώπη μόνο και μόνο για να δυσφημούν την πατρίδα μας. Που έφτασαν στο σημείο μέχρι και να ζητήσουν τη διακοπή της κοινοτικής χρηματοδότησης” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την αντιπολίτευση, δείχνοντας κυρίως προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι δίνει στις Ευρωεκλογές χαρακτήρα δημοψηφίσματος κατά της κυβέρνησης με το σύνθημα της ανατροπής. “Αλλά ανατροπή τίνος, των αυξήσεων στους μισθούς που έδωσε η ΝΔ, των ανακαινίσεων των νοσοκομείων, της επέκτασης του Μετρό, και το δωρεάν ψηφιακό φροντιστήριο;” ρώτησε, μεταξύ άλλων, ο Κ. Μητσοτάκης.

“Πυρά” στην αντιπολίτευση

Ο πρωθυπουργός έβαλε στο στόχαστρο του καταρχάς τον ΣΥΡΙΖΑ για το οικονομικό του πρόγραμμα. “Πληρώσαμε πάρα πολύ ακριβά το λαϊκισμό. Δεν θα επιτρέψω ποτέ η Ελλάδα να ξανακυλήσει στις εποχές που φλέρταρε με τη χρεοκοπία. Δεν θα τάξω ποτέ 45 δισεκατομμύρια” τόνισε χαρακτηριστικά, αφήνοντας αιχμές προς τον Πρόεδρο του, Στέφανο Κασσελάκη για το… “άφαντο Πόθεν Έσχες” του.

Αμφισβήτησε τον προοδευτικό χαρακτήρα του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι “αυτούς τους 11 μήνες αρνήθηκε κάθε βήμα εκσυγχρονισμού”, ενώ τα “πυρά” του στράφηκαν και προς την Ελληνική Λύση και τη Νίκη, κατηγορώντας τους για ψευτοπατριωτισμό κι εργαλειοποίηση της θρησκευτικής πίστης αντίστοιχα.

“Όλη η Ελλάδα θα είναι και πάλι μπλε”

“Είναι τυφλωμένοι από έναν μόνο στόχο: να τραυματιστεί η Ν.Δ., να κοντύνει ο Μητσοτάκης και να αμφισβητηθούν όλες μας οι κατακτήσεις εδώ και πέντε χρόνια. Οι αντίπαλοί μας εγείρουν θέμα πολιτικής σταθερότητας. Εμείς σηκώνουμε το γάντι. Η Ν.Δ. θα είναι η μεγάλη νικήτρια, διεκδικώντας σιγουριά και συνέχεια σε μια τροχιά που μας οδηγεί όλο και πιο κοντά στην ανεπτυγμένη Ευρώπη. Όλη η Ελλάδα θα είναι και πάλι μπλε, όπως μπλε είναι σήμερα και το Σύνταγμα” τόνισε ο πρωθυπουργός, καλώντας τους ψηφοφόρους την Κυριακή να γεμίσουν την άδεια κάλπη με “γαλάζια” ψηφοδέλτια.

To άρθρο Μήνυμα Μητσοτάκη σε αναποφάσιστους, νέους και όσους σκέφτονται να ψηφίσουν… «παραλία» την Κυριακή δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button