lifestyle

Μέσα από το ταξίδι στην Αμερική ήθελα να βρω τον εαυτό μου

“Πράγματα για μένα σημαντικά γιατί δεν έχουν σημασία μόνο η διασημότητα και τα χρήματα” τονίζει ο Σωκράτης Αλαφούζος.

Για την απόφαση να βρεθεί τα τελευταία 8 χρόνια στην Αμερική μίλησε ο Σωκράτης Αλαφούζος, το μεσημέρι του Σαββάτου που συνάντησε την Μαρία Μπακοδήμου στο πλατό της εκπομπής «Γεια σου» στον ΣΚΑΪ. 

«Τα τελευταία οκτώ χρόνια είμαι πιο πολύ στην Αμερική. Ένα ταξίδι λίγο στο άγνωστο πάλι, αν και είχα πάει στην Αμερική παλιά με μια υποτροφία.

Τώρα όμως ήταν ξανά «πάμε να δοκιμάσουμε να δούμε τι». Όταν βγαίνεις σε ένα περιβάλλον που δεν έχεις την ασφάλεια που έχεις εδώ, δηλαδή από το φαγητό της μαμάς μέχρι και το γεγονός ότι είσαι σε μια χώρα που είσαι γνωστός και έχεις τις «ευκολίες» του γνωστού, ξαφνικά αποφασίζεις να πας σε μια χώρα που δεν νοιάζεται κανείς αν είσαι διάσημος σε μια άλλη χώρα και προσπαθείς αν κάνεις πράγματα, για μένα ήταν ένα ταξίδι ίσως για να βρω λίγο τον εαυτό μου» δήλωσε αρχικά ο ηθοποιός.

«Ένα ταξίδι για να ανακαλύψω ίσως πράγματα για μένα που ήταν σημαντικά γιατί δεν έχουν σημασία μόνο η διασημότητα και τα χρήματα.

Για μένα ήταν ένα ταξίδι λίγο προσωπικό. Και δημιουργικό βεβαίως γιατί, όταν άρχισα να σκηνοθετώ και να κάνω τις ταινίες μου, να κάνω πράγματα που δεν ήταν για τον «παλιό» Σωκράτη, θεώρησα ότι μέσα στην κρίση είναι μια ωραία ευκαιρία για μένα αλλά και για το παιδί μου αργότερα να ανοίξω έναν δρόμο για να σπάσω λίγο την αλυσίδα που όλοι έχουμε με το παρελθόν».

«Κάποια στιγμή πιστεύω ότι κάποιος, τουλάχιστον θέλω να πιστεύω ότι είμαι εγώ, θα σπάσει μια αλυσίδα και θα ανοίξει ένα καινούργιο μονοπάτι» πρόσθεσε, επίσης, ο Σωκράτης Αλαφούζος το μεσημέρι του Σαββάτου.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button