Οικονομία

Υπερταμείο: Πώς επηρεάζει τις συγκοινωνίες το πλάνο για την δημιουργία «μικρών ΔΕΗ» στις πρώην ΔΕΚΟ

Αλλαγές στη λειτουργία όλων των πρώην ΔΕΚΟ που είναι θυγατρικές του Υπερταμείου, μαζί και των οργανισμών των συγκοινωνιών, αναμένεται να φέρει το επερχόμενο νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ για την ΕΕΣΥΠ.

Στις επικείμενες αλλαγές αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Υπερταμείου, Γρηγόρης Δημητριάδης, σε εκδήλωση για τις τρεις θυγατρικές στις συγκοινωνίες, ΟΑΣΑ, ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ, μαζί με τους διευθύνοντες συμβούλους των εταιρειών.

Τόνισε πως το εξαγγελθέν πλάνο της κυβέρνησης για δημιουργία πολλών «μικρών ΔΕΗ» αναμένεται να επηρεάσει και εταιρείες συγκοινωνιών.

Σκοπός του είναι αναπτυχθούν οι απαραίτητες ευελιξίες και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες οι οποίες τώρα παρουσιάζουν καθυστερήσεις.

Έτσι, αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας και σε ό,τι αφορά σε προσωπικό (staffing plan) και προσλήψεις, και στο σύστημα προμηθειών και αγοράς ανταλλακτικών.

Όπως άλλωστε έχει τονίσει και ο υπουργός Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης, στόχος είναι να αλλάξει ο τρόπος που θα γίνονται οι προσλήψεις, χωρίς μεν να παρακάμπτεται ο ΑΣΕΠ αλλά και χωρίς να παρουσιάζονται οι καθυστερήσεις που ισχύουν μέχρι τώρα.

Αυτό σημαίνει, πως με μία νέα τέτοια συνθήκη, ο ΟΑΣΑ, η ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ, θα μπορούν πολύ πιο γρήγορα να καλύπτουν τα λειτουργικά κενά που εμφανίζονται σε προσωπικό αλλά και σε επισκευές οχημάτων, και τα οποία αναμένεται να ενταθούν καθώς οι συγκοινωνίες μετασχηματίζονται προς πιο «πράσινες» και βιώσιμες κατευθύνσεις.

To άρθρο Υπερταμείο: Πώς επηρεάζει τις συγκοινωνίες το πλάνο για την δημιουργία «μικρών ΔΕΗ» στις πρώην ΔΕΚΟ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button