lifestyle

Λέων Γιοχάη: Για να γίνεις επενδυτής, πρέπει να σηκώνεις λεφτά από άλλους επενδυτές

“Θέλουν partners, ώστε εάν πας να κάνεις καμιά βλακεία, να σε σταματήσουν οι άλλοι” τονίζει ο Λέων Γιοχάη.

Μυστικά της επιχειρηματικότητας και τον τρόπο με τον οποίο έστησε την πρώτη του εταιρεία αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, ο Λέων Γιοχάη όταν βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» το πρωινό της Πέμπτης στην ΕΡΤ.

«Στην Αμερική, αν πας να σηκώσεις λεφτά, κανείς δεν σου δίνει check σε ένα άτομο, καμία επενδυτική εταιρεία. Θέλουν partners, ώστε εάν πας να κάνεις καμιά βλακεία, να σε σταματήσουν οι άλλοι.

Πρέπει ο ένας να συμπληρώνει τα skills που δεν έχει ο άλλος» εξομολογήθηκε, αρχικά, ο επιχειρηματίας και επενδυτής του Dragons’ Den του ΑΝΤ1.

«Για να γίνεις επενδυτής, πρέπει να σηκώνεις λεφτά από άλλους επενδυτές. Θέλει ένα track record, να έχεις κάποιες μικροεπενδύσεις και μετά να αναπτύξεις skills. Από το Dragons Den μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση αυτή η επένδυση που κάναμε στο vegan κρέας».

«Χωρίς χρήματα δεν ζούμε, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Πρέπει όμως να κάνουμε και αυτό που μας ευχαριστεί. Οι γονείς μου είχαν κατάστημα με οπτικά στο Παγκράτι.

Μόλις είδα τι είναι το ίντερνετ, άρχισα να φτιάξω websites, μάθαινα από την Google.

Ήρθε μια μέρα ένας φίλος μου στο υπόγειο του μαγαζιού και με ρώτησε τι κάνω. Όταν του το είπα, αποφασίσαμε να φτιάξουμε την πρώτη μας εταιρεία», πρόσθεσε, εν συνεχεία, ο Λέων Γιοχάη στη νέα τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ.

To άρθρο Λέων Γιοχάη: Για να γίνεις επενδυτής, πρέπει να σηκώνεις λεφτά από άλλους επενδυτές δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button