Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το κόμμα μας δεν έφτασε το στόχο που είχαμε θέσει» – «Οι πολίτες μας είπαν προσπαθήστε περισσότερο»

Δηλώσεις μετά τα πρώτα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών έκανε το βράδυ της Κυριακής (9/6/24) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από τα γραφεία της ΝΔ, αποκλείοντας ταυτόχρονα τις πρόωρες εκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε φτάσει στα γραφεία του κόμματος λίγο πριν τις 19.00 το απόγευμα, λίγο πριν τα Exit Poll δηλαδή και παρακολούθησε από εκεί την εξέλιξη των εκλογικών αποτελεσμάτων. Όταν άρχισε να ξεκαθαρίζει το «τοπίο» ο πρωθυπουργός έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, για να παραδεχθεί ότι η ΝΔ δεν έπιασε το στόχο του 33% αλλά και να αποκλείσει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

«Σήμερα οι πολίτες μίλησαν στις κάλπες αναδεικνύοντας τη ΝΔ καθαρά στην πρώτη θέση, μεγαλύτερο ποσοστό από το άθροισμα δεύτερου και τρίτου κόμματος. Ευχαριστώ από καρδιάς όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες που μας εμπιστεύτηκαν για ακόμα μια φορά. Οι ευρωβουλευτές μας θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Το κόμμα μας δεν έφτασε στο στόχο που είχαμε θέσει. Δεν με ενδιαφέρουν επιχειρήματα ότι η διαφορά από το δεύτερο κόμμα είναι μεγαλύτερη στην ιστορία των ευρωεκλογών.

Γνωρίζαμε εξαρχής ότι αυτή η εκλογή θα ήταν πολύ δύσκολη. Προεκλογικά έλειψε ο ουσιαστικός προβληματισμός για το μέλλον της Ευρώπης ενώ υπήρξαν και πολλοί ψηφοφόροι που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την καθημερινότητά τους και την ακρίβεια».

«Σέβομαι την επιλογή τους είτε εκφράστηκε με πρωτοφανή αποχή και με επιλογή μικρότερων σχημάτων… Ακούω τη φωνή τους και την εντολή τους και την ακούω δυνατά: Σας εμπιστευόμαστε αλλά προσπαθήστε περισσότερο. Και αυτό θα κάνουμε ώστε να βαδίσουμε σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη».

«Σημειώνω ότι στη Γαλλία και στη Γερμανία κραταιά κυβερνητικά κόμματα υποχώρησαν ενώ στην Ελλάδα η ΝΔ παραμένει κυρίαρχη» είπε ο πρωθυπουργός.

«Οι εκλογές αυτές γίνονται αφετηρία μιας νέας διαδρομής πριν το 2027. Από αύριο στρεφόμαστε με μεγαλύτερη ένταση στα προβλήματα. Έχουμε 3 χρόνια μπροστά μας χωρίς εκλογές. Όπως η Ελλάδα του 2024 είναι καλύτερη από το 2019 έτσι και η Ελλάδα του 2027 θα είναι καλύτερη από τη σημερινή» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Αμέσως μετά τις δηλώσεις του, ο πρωθυπουργός έφυγε από τα γραφεία της ΝΔ, με χειροκροτήματα από τον κόσμο.

To άρθρο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το κόμμα μας δεν έφτασε το στόχο που είχαμε θέσει» – «Οι πολίτες μας είπαν προσπαθήστε περισσότερο» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button