Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος τον Αύγουστο, έκτακτο τέλος στους παραγωγούς ενέργειας

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ και στη Σία Κοσιώνη παραχωρεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και αρχικά αναφέρθηκε στην απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταδίκασε την επίθεση στον Ντόναλντ Τραμπ και τόνισε χαρακτηριστικά πως αυτά δεν χωράνε στις σημερινές Δημοκρατίες. Επίσης αναφέρθηκε και στην Ελλάδα και τόνισε «είμαστε αντίπαλοι και όχι εχθροί με τα άλλα κόμματα, λογικές ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν δεν έχουν θέση στην πολιτική μας σκηνή».

Στην συνέχεια μίλησε για τον Παύλο Πολάκη και χαρακτήρισε αδιανόητες τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη κατά γυναίκας βουλευτού.«Ο πολακισμός θα βρει θέση στο λεξικό του Μπαμπινιώτη», είπε χαρακτηριστικά.  Παράλληλα υπενθύμισε πως ο Λευτέρης Αυγενάκης τέθηκε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε έκτακτο τέλος στους παραγωγούς ενέργειας για επιδότηση ρεύματος τον Αύγουστο. Τα μέτρα θα εξειδικευτούν αύριο, Τετάρτη (17/07/2024) από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρο Σκυλακάκη.

«Τις τελευταίες 10 ημέρες είδαμε μία τεράστια έξαρση τιμών στη χονδρική ενέργεια ηλεκτρικής ενέργειας δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά όλη την νοτιοανατολική Ευρώπη. Το τελικό αποτέλεσμα από αυτή τη στρέβλωση της αγοράς είναι ότι καθώς ανεβαίνει πολύ η τιμή χονδρικής θα χτυπήσει τους λογαριασμούς ρεύματος Αυγούστου αν δεν κάνουμε κάτι και δημιουργεί ουρανοκατέβατα κέρδη στους παραγωγούς.

Έκτακτο τέλος της κυβέρνησης στους παραγωγούς ενέργειας ώστε να χρησιμοποιήσουμε έσοδα για να ανακουφίσουμε τους πολίτες στους λογαριασμούς του Αυγούστου. Γιατί με την πορεία των τιμών οι πολίτες τον Αύγουστο θα έβλεπαν απότομη αύξηση.

Για τα αποτελέσματα εκλογών είπε πως «Δεν είναι θέμα προσώπων. Είχα πει προεκλογικά δεν περιμένω το μήνυμα της κάλπης για να αντιληφθώ προβλήματα. Είμαστε κυβέρνηση που εκλέχθηκε για μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Αυτές υλοποιούμε. Ορίζοντας η τετραετία», σημείωσε.

Επίσης χαρακτήρισε την υπόθεση Novartis χυδαία πολιτική συνωμοσία. 

Σε ερώτηση  για τον πληθωρισμό, είπε πως είναι ένα δομικό πρόβλημα, σημειώνοντας πως αρχίζουμε να βλέπουμε σημαντική υποχώρησή του. Εκτίμησε πως ο πληθωρισμός θα πέσει κι άλλο, σημειώνοντας πως οι παρεμβάσεις στην αγορά ήταν δραστικές.

 

 

 

To άρθρο Κυριάκος Μητσοτάκης: Επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος τον Αύγουστο, έκτακτο τέλος στους παραγωγούς ενέργειας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button