Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δυνατή ΝΔ στην Ελλάδα σημαίνει και δυνατή Ελλάδα στην Ευρώπη – Η ομιλία του πρωθυπουργού στο Σύνταγμα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί την τελευταία προεκλογική του ομιλία για τις ευρωεκλογές στο Σύνταγμα και όπως τόνισε αρχικά δυνατή ΝΔ στην Ελλάδα σημαίνει και δυνατή Ελλάδα στην Ευρώπη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο Σύνταγμα μίλησε για μια αναμέτρηση με διεθνές πρόσημο και εθνικό αποτύπωμα. Δυνατή ΝΔ στην Ελλάδα σημαίνει και δυνατή Ελλάδα στην Ευρώπη, τόνισε.

Είπε όχι σε εύκολους πειραματισμούς και αδιαφορία και είπε ότι οι εκλογές είναι διπλά σημαντικές γιατί θα κρίνουν μεγάλα ευρωπαϊκά στοιχήματα που έχουν αντίκτυπο στην Ελλάδα. Μόνο η ΝΔ έχει σχέδιο διεκδικήσεων στις Βρυξέλλες για την επόμενη πενταετία, σημείωσε.

Εμείς κρατήσαμε το 2015 την Ελλάδα στην Ευρώπη, καθιερώσαμε τα σύνορα στον Έβρο ως σύνορο της Ευρώπης, είπε και αναφέρθηκε στα 36 δις από το Ταμείο Ανάκαμψης. Μόλις χθες ξεκίνησε η εκταμίευση της 4ης δόσης, τόνισε.  

Ζήτησε να εκλεγούν ευρωβουλευτές που θα δυναμώσουν την φωνή της Ελλάδας στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο, που θα ξέρουν τους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς και απέναντι σε κάποιους που βρέθηκαν στην Ευρώπη μόνο για να δυσφημούν την ίδια τους την πατρίδα. Έφτασαν μέχρι του σημείου να ζητήσουν την διακοπή της κοινοτικής χρηματοδότησης.

Τέτοια κόμματα και τέτοιους βουλευτές δεν τους έχουμε ανάγκη, υπογράμμισε. Θέλουμε ευρωβουλευτές να φορούν τη φανέλα της εθνικής Ελλάδος.

Αναφερόμενος  στο δημογραφικό είπε ότι εμείς είμαστε το κόμμα που στηρίζει την ελληνική οικογένεια στην πράξη και όχι στα λόγια.

Από την αντιπολίτευση ακούμε εκκωφαντική σιωπή και μια μονότονη επανάληψη ότι οι ευρωεκλογές είναι δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης και με σύνθημα ανατροπή: των αυξήσεων σε μισθούς και συντάξεις;

Των ανακαινίσεων των νοσοκομείων; Των ψηφιακών σχολείων; Δωρεάν ψηφιακό φροντιστήριο; Των δωρεάν προληπτικών εξετάσεων; Των πρώτων ηλεκτρικών λεωφορείων;

Είναι τυφλωμένοι από έναν μόνο στόχο να τραυματιστεί η ΝΔ να κοντύνει ο Μητσοτάκης. Εμείς σηκώνουμε το γάντι. Η ΝΔ θα είναι η μεγάλη νικήτρια το βράδυ της Κυριακής.

Την διαδρομή που ακολουθούμε δεν θα την παίξουμε στα ζάρια. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους πολίτες να συγκρίνουν το 2019 με το σήμερα και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην μείωση των φόρων, της ανεργίας, την αύξηση μισθών και συντάξεων.

Απαντούμε στο μηδενισμό της αντιπολίτευσης, σημείωσε. Αναγνώρισε το πρόβλημα της ακρίβειας. Είναι μια μάχη διαρκείας και μέχρι να την κερδίσουμε δεν θα πάψουμε να στηρίζουμε τους συμπολίτες μας, είπε. Και με έκτακτες παρεμβάσεις και με αυξήσεις.

Δεν ωραιοποιώ τα πράγματα, νιώθουμε, ακούμε, δρούμε και προσπαθούμε γιατί η Ελλάδα ου 2024 είναι μια νέα και καλύτερη Ελλάδα.Επανέλαβε ότι το 2027 ο κατώτατος μισθός θα είναι στα 950 ευρώ και ο μέσος στα 1500. Την διαδρομή που ακολουθούμε δεν θα την παίξουμε στα ζάρια, είπε.

Προσωπικά ως πρωθυπουργός δεν θα επιτρέψω η Ελλάδα να γυρίσει πίσω όταν φλέρταρε με την χρεοκοπία

Ο πρωθυπουργός θέλοντας να δείξει ότι υλοποιεί τις δεσμεύσεις του αναφέρθηκε στις αυξήσεις που δόθηκαν αλλά και στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Η χώρα κινείται στον σωστό δρόμο, είπε και γίνονται πολλά και αν αυτή η παράταξη πάλεψε για να μείνουμε Ευρώπη τώρα παλεύει για να γίνουμε Ευρώπη.

Αυτή την τροχιά θέλει να ναρκοθετήσει η αντιπολίτευση αναβιώνοντας τον λαϊκισμό των παροχών. Προσωπικά ως πρωθυπουργός δεν θα επιτρέψω η Ελλάδα να γυρίσει πίσω όταν φλέρταρε με την χρεοκοπία.

Ο Θεός να κάνει πρόγραμμα αυτό του ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι τάζουν συντάξεις 4000 ευρώ και στη μέση ένας άχρωμος τρίτος που μιμείται τον δεύτερο για να πάρει τη θέση του. Αυτή είναι μια βαβέλ αναξιοπιστίας.

Επέλεξα να μην μιλάω για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά αι τον κ. Ανδρουλάκη ο οποίος είπε όχι σε κάθε βήμα εκσυγχρονισμού εδώ και 11 μήνες.

Μίλησε για τους τηλεεμπόρους της εθνικής ευαισθησίας και της πίστης.

Οφείλουμε να κλείσουμε την πόρτα στα λεφτόδεντρα τα οποία μας πηγαίνουν πίσω στην επιτήρηση της οικονομίας και να πριονίσουν το ανάστημα της χώρας ενόψει των δύσκολων διαπραγματεύσεων στα εθνικά μας θέματα.

Ο δρόμος για τις Βρυξέλλες για Σκόπια και Τίρανα περνάει από την Αθήνα

Μετά την Κυριακή η κυβέρνηση πρέπει να στείλει μήνυμα στις ηγεσίες των Σκοπίων και των Τιράνων ότι ο δρόμος για τις Βρυξέλλες περνάει από την Αθήνα.

Για την Τουρκία είπε ότι βεβαίως θα συνομιλούμε αλλά στέλνοντας το μήνυμα ότι θέλουμε ήρεμα νερά στο Αιγαίο που θα είναι όμως πάντα ελεύθερα και γαλάζια.

Σε δυο ημέρες από τώρα η πατρίδα μας ζητάει να πούμε όχι στη ραθυμία. Η Ελλάδα στην Ευρώπη που σηκώνονται κύματα αναταραχής πρέπει να είναι σταθερός λιμενοβραχίονας και σιγουριάς.

Μια χώρα που η θέση στον διεθνή χάρτη γίνεται όλο και πιο κομβική είπε και αναφέρθηκε στην εκλογή μας στο ΣΑ του ΟΗΕ.

Ακόμα μια απόδειξη του διεθνούς κύρους που διαθέτει η πατρίδα μας, είπε.

Πρέπει να έχουμε πολιτικό σφρίγος. Δεν κλείνω τα μάτια στην κόπωση, είπε αλλά είμαστε μαχητές στη ΝΔ. Ξέρουμε να κάνουμε εκλογές και να τις κερδίζουμε. Μετά δεν έχει εκλογές για τρία χρόνια.

Δεν κλείνω τα μάτια στην απογοήτευση αλλά να μην αφήσουμε τα συναισθήματα να γίνουν βαρίδια στην πρόοδο του τόπου. Δεν πρέπει να ρισκάρουμε μια νέα περιπέτεια στο όνομα μιας άγονης διαμαρτυρίας, είπε.

Ο πρωθυπουργός απηύθυνε και πάλι έκκληση για συμμετοχή και τόνισε ότι ζητεί την ψήφο των πολιτών ως μια εντολής συνέπειας και συνέχειας. Το κεφάλι είναι χαμηλά αλλά οι στόχοι μας είναι ψηλά. Σας καλώ την Κυριακή να τιμήσουμε τη ΝΔ με μια ακόμα νίκη.

To άρθρο Κυριάκος Μητσοτάκης: Δυνατή ΝΔ στην Ελλάδα σημαίνει και δυνατή Ελλάδα στην Ευρώπη – Η ομιλία του πρωθυπουργού στο Σύνταγμα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button