Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αναζητούμε πόρους για να επεκτείνουμε το πρόγραμμα «Σπίτι μου» – Είμαι αισιόδοξος ότι ο Ολυμπιακός θα σηκώσει την κούπα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν καλεσμένος στο δελτίο ειδήσεων του Star, ενώ απομένουν λιγότερο από δύο εβδομάδες για τις Ευρωεκλογές της 9η Ιουνίου.

Μιλώντας για τις Ευρωεκλογές που έρχονται ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον κίνδυνο της αποχής. «Είναι πολύ σημαντικές γιατί θα καθορίσουν τις εξελίξεις στην Ευρώπη την επόμενη 5ετία που αφορούν και την πατρίδα μας» είπε.

«Η θέση της Ελλάδας την τελευταία 5ετία έχει ενισχυθεί σημαντικά στις Βρυξέλλες. Είναι αδιανόητο να πουλούν το ίδιο προϊόν σε διαφορετικές τιμές. Για αυτό ζητάμε την παρέμβαση της Ευρώπης. Τα βάζουμε ανοιχτά με τις πολυεθνικές εταιρείες» είπε μιλώντας για την ακρίβεια.

«Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν»

«Πράγματι σήμερα τα ασθενέστερα νοικοκυριά δοκιμάζονται από την ακρίβεια. Έχουμε κάνει σημαντικές παρεμβάσεις στην αγορά… Να διαβεβαιώσω ότι θα εξακολουθούμε να δουλεύουμε σκληρά για να μειώσουμε τις επιπτώσεις του προβλήματα. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν».

«Δε μπορούμε να ξαναζήσουμε εποχές του 2015 που κάποιοι έταξαν μαγικές λύσεις με χρήματα που δεν υπήρχαν για να φτάσουμε στο χείλος της χρεοκοπίας» είπε.

Για τους μισθούς

«Μεγαλύτερη σημασία αποδίδω στον μέσο μισθό που αυξάνεται. Έχω εισηγηθεί για 1.500 ευρώ μέσο μισθό. Η ανεργία τείνει να πέσει κάτω από το 10% και όσο περισσότερη ζήτηση υπάρχει για εργαζόμενους… τόσο ο εργαζόμενος μπορεί να διεκδικήσει μεγαλύτερο μισθό. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να ανέβουν οι μισθοί. Όχι να μοιράζουμε χρήματα που δε διαθέτουμε ακολουθώντας συνταγή του παρελθόντος» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για το δημογραφικό

«Το δημογραφικό είναι μια μεγάλη πρόκληση. Πρέπει να στηρίξουμε τις νέες οικογένειες. Σημαίνει και στήριξη στη διαδικασία της γέννας, είναι μία ανάσα. Επιμένουμε στην επέκταση των προγραμμάτων των βρεφονηπιακών σταθμών. Θεσμοί όπως η νταντάδες της γειτονιάς… Έχουμε δώσει και σημαντικά φορολογικά κίνητρα. Να στηρίξουμε τις οικογένειες με παιδιά» είπε ο πρωθυπουργός.

«Επιμένουμε και στο θέμα της στέγης γιατί είναι μεγάλο πρόβλημα για τις οικογένειες που ζουν στο νοίκι. Είναι μεγάλη χαρά όταν συναντώ νέα ζευγάρια και μου λένε ότι μπαίνουν στο νέο τους σπίτι» συμπλήρωσε.

«Είμαστε σε αναζήτηση πόρων για να επεκτείνουμε το πρόγραμμα “Σπίτι μου”». ¨Έχουμε φιλόδοξα σχέδια για αυτό που αποκαλούμε κοινωνική αντιπαροχή. Βάλαμε τους πρώτους περιορισμούς στο Airbnb και εξετάζουμε ακόμα περισσότερους» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο πληθυσμός μας γερνάει. Οι πολιτικές για τους ηλικιωμένους έχουν μεγάλη σημασίας. Αλλάξαμε τη φορολόγηση συνταξιούχων που εργάζονται. Με διπλό όφελος για τον συνταξιούχο αλλά και την οικονομία».

Για τις Ευρωεκλογές

«Το σύνθημά μας είναι πιο κοντά στην Ευρώπη και η σταθερότητα είναι προϋπόθεση για να κάνουμε άλματα… Το βράδυ των Ευρωεκλογών θέλουμε να ξέρουμε ότι οι βασικοί κομματικοί συσχετισμοί δεν έχουν αλλάξει. Θέλουμε να ξεπεράσουμε το ποσοστό (των Ευρωεκλογών) του 2019» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Κάποιος είχε πει λεφτά υπάρχουν και δεν υπήρχαν. Δεν πρέπει αυτός ο λαϊκισμός να ξαναριζώσει στη χώρα. Σηκώνω το γάντι της αντιπολίτευσης να μετρηθούμε πολιτικά. Συγκρίνοντας όμως ευρωεκλογές με ευρωεκλογές».

Για τα ελληνοτουρκικά

«Η Ελλάδα αναγνωρίζει μια διαφορά με την Τουρκία: Τον καθορισμό ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Από το ’70 δεν έχουμε καταφέρει να τη λύσουμε. Προσπαθούμε να βρούμε κοινό πλαίσιο, Η Τουρκία δεν έχει αλλάξει άποψη ούτε εμείς. Όμως εγώ κρατώ ως σχετικό ότι μπορούμε να συνεργαστούμε καλύτερα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν είμαι υπεραισιόδοξος, είμαι όμως ρεαλιστής. Αλλά και να μη φτάσουμε σε επίλυση, το ότι μπορούμε να διαφωνούμε πολιτισμένα χωρίς να έχουμε το δάχτυλο στη σκανδάλη είναι μια επιτυχία της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής».

Για τη Βόρεια Μακεδονία

«Είδα κάποιες δηλώσεις της προέδρου που έκανε κάποια βήματα πίσω από τις αρχικές δηλώσεις της. Δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία αμφισβήτηση. Η συμφωνία των Πρεσπών κατοχύρωνε ένα όνομα και αυτό οφείλουν να το σεβαστούν. Περιμένω από το νέο πρωθυπουργό να κάνει μια ρητή δήλωση ότι θα χρησιμοποιεί το όνομα Βόρεια Μακεδονία».

Για τη Μέση Ανατολή

«Έχουμε προειδοποιήσει το Ισραήλ ότι δεν πρέπει να γίνει χερσαία εισβολή στη Ράφα. Ταυτόχρονα όμως δε μπορεί μια τέτοια καταδίκη του Ισραήλ να μη συνδέεται με το αίτημα απελευθέρωσης των ομήρων και την καταδίκη της Χαμάς. Η Ελλάδα στηρίζει τη λογική των 2 κρατών. Το ερώτημα είναι τα βήματα που θα ακολουθήσουν» είπε.

Για τα μέτρα για το Conference League

«Έχουμε πληρώσει πολύ τη βία στα γήπεδα. Μια τέτοια στιγμή ήταν η δολοφονία Λυγγερίδη. Έχουμε αναλάβει μια πολύ σημαντική διοργάνωση και θα εξασφαλίσουμε ότι είναι γιορτή του ποδοσφαίρου. Και όλοι ελπίζουμε να σηκώσουμε την κούπα. Είμαι αισιόδοξος ότι ο Ολυμπιακός θα σηκώσει την κούπα, μετά την 7η Ευρωλίγκα του Παναθηναϊκού».

To άρθρο Κυριάκος Μητσοτάκης: Αναζητούμε πόρους για να επεκτείνουμε το πρόγραμμα «Σπίτι μου» – Είμαι αισιόδοξος ότι ο Ολυμπιακός θα σηκώσει την κούπα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button