Πολιτική

«Κλείδωσε» η στρατηγική του Μαξίμου – Στροφή προς το κέντρο αποφάσισε ο Μητσοτάκης – Τι έδειξαν τα ποιοτικά στοιχεία

Διαρκείς είναι οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου υπο τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την αποτίμηση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsit.gr, το βράδυ της Δευτέρας (10/06/2024) σε κλειστή σύσκεψη στο πρωθυπουργικό γραφείο κλείδωσε η στρατηγική και η πορεία που θα ακολουθήσει μετά τις ευρωεκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και παρά τα όσα έχουν ακουστεί και γραφτεί μέχρι στιγμής, η απόφαση που ελήφθη είναι για ακόμα μεγαλύτερη στροφή προς το κέντρο και όχι στα δεξιά όπως ζητούν πολλοί.

Όπως πληροφορείται το newsit.gr στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού επεξεργάστηκαν και συνέκριναν τα αποτελέσματα των exit polls των εθνικών εκλογών του Ιουνίου του 2023 και των ευρωεκλογών του 2024.

Κι αυτό, γιατί τα exit poll δείχνουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, δηλαδή όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον κάθε ψηφοφόρο και το προφίλ του.

Διαπιστώθηκε λοιπόν ότι η πλειοψηφία αυτών που δεν ψήφισε φέτος τη ΝΔ φέτος αλλά την είχε ψηφίσει το 2023 – δηλαδή εκείνοι που απείχαν ή ψήφισαν άλλο κόμμα, ήταν από το χώρο του Κέντρου.

Ειδικά όσον αφορά στην αποχή διαπιστώθηκε ότι ήταν 59% άνδρες και 66% γυναίκες ενώ στις ηλικίες 18 έως 34 η αποχή έφτασε το 75%, δηλαδή 3 στους 4 δεν πήγαν να ψηφίσουν!  

Έτσι λοιπόν η απόφαση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι να να κινηθεί σε πιο συντηρητική ατζέντα χωρίς ωστόσο να την απεμπολεί.

To άρθρο «Κλείδωσε» η στρατηγική του Μαξίμου – Στροφή προς το κέντρο αποφάσισε ο Μητσοτάκης – Τι έδειξαν τα ποιοτικά στοιχεία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button