Πολιτική

«Καψώνι» Αλβανών σε ξάδερφο του Φρέντι Μπελέρη και ένα στέλεχος της Ομόνοιας – Έμειναν όλη νύχτα κρατούμενοι

Οι ευρωεκλογές πλησιάζουν και ο Φρέντι Μπελέρης δίνει τη δική του μάχη. Ο ξάδερφός του και ένα στέλεχος της Ομόνοιας, έμειναν όλη νύχτα κρατούμενοι από τις αλβανικές αρχές, επειδή θεώρησαν ύποπτα τα προεκλογικά φυλλάδια και τα ψηφοδέλτια.

Ο Φρέντι Μπελέρης βρίσκεται διαρκώς στο μικροσκόπιο των αλβανικών Αρχών, που όπως φαίνεται προσπαθούν να κάνουν ακόμα και καψώνια σε στενούς συγγενείς και συνεργάτες του υποψήφιου ευρωβουλευτή. Όπως κατήγγειλε ο Άγγελος Συρίγος, αστυνομικοί στην Αλβανία, θεώρησαν ύποπτα τα προεκλογικά φυλλάδια και τα ψηφοδέλτια που μετέφερε ένας ξάδερφος του κ. Μπελέρη μαζί με ένα στέλεχος της Ομόνοιας. Κάλεσαν την Αντιτρομοκρατική, αλλά επειδή ήταν νύχτα, ο έλεγχος δεν έγινε. Οι δυο άντρες έμειναν κρατούμενοι όλο το βράδυ και το πρωί αφέθηκαν ελεύθεροι.

Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΙ ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, Άγγελος Συρίγος, η περιπέτεια για τους δύο άνδρες ξεκίνησε στις 23:00 το βράδυ της Κυριακής 2 Ιουνίου, όταν πέρασαν τον μεθοριακό σταθμό στο Μαυρομάτι Θεσπρωτίας.

Σύμφωνα με τον κ. Συρίγο, οι Αλβανοί που τους σταμάτησαν για έλεγχο βρήκαν στο αυτοκίνητο των δύο ανδρών προεκλογικά φυλλάδια του Φρέντι Μπελέρη και ψηφοδέλτια της ΝΔ καθώς το πρωί της Κυριακής είχαν λάβει μέρος σε συγκέντρωση για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Οι Αλβανοί είπαν στον ξάδερφο του Φρέντι Μπελέρη και στο στέλεχος της Ομόνοιας ότι έπρεπε να καλέσουν την Αντιτρομοκρατική προκειμένου να διακριβωθεί αν τα προεκλογικά φυλλάδια και τα ψηφοδέλτια ήταν… τρομοκρατικό υλικό.

Επειδή, όμως, στην Αλβανία η Αντιτρομοκρατική λειτουργεί μέχρι τις 22:00 το βράδυ, όπως είπε ο κ. Συρίγος, οι δύο άνδρες παρέμειναν κρατούμενοι μέχρι τα χαράματα σήμερα Δευτέρα, οπότε και αφέθηκαν ελεύθεροι αφού δεν κρίθηκε ότι μετέφεραν κάτι ύποπτο. Για το καψώνι ήταν ενήμερη από την πρώτη στιγμή η ελληνική πρεσβεία στην Αλβανία ενώ στο πλευρό των δύο ανδρών έμεινε όλο το βράδυ ο Γενικός Πρόξενος Αργυροκάστρου.

To άρθρο «Καψώνι» Αλβανών σε ξάδερφο του Φρέντι Μπελέρη και ένα στέλεχος της Ομόνοιας – Έμειναν όλη νύχτα κρατούμενοι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button