Πολιτική

Κατρούγκαλος "δαγκωτό": Τον ψήφισαν 3.157 παρόλο που είχε αποσυρθεί από τις εκλογές

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος έγινε ένα από τα κεντρικά πρόσωπα των τελευταίων ημερών της προεκλογικής περιόδου, αφού με τις δηλώσεις του για τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών προκάλεσε σάλο. Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ αλλά αυτό δεν ήταν δυνατόν.

Δεδομένου πως όταν ο Γιώργος Κατρούγκαλος ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, αυτά είχαν επικυρωθεί από τον Άρειο Πάγο και άρα δεν μπορούσε να μην είναι υποψήφιος.

Κάπως έτσι, ο πρώην υπουργός όχι μόνο ήταν στα ψηφοδέλτια αλλά πήρες και μερικές χιλιάδες ψήφους.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος ήταν υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών. Εκεί, με την ενσωμάτωση σε ό,τι αφορά στους σταυρούς να έχει φτάσει στο 93,76%, ο πρώην υπουργός λαμβάνει 3.157 ψήφους.

Ο σάλος με τον Γιώργο Κατρούγκαλο έγινε μερικά 24ωρα πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου, όταν ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας σε ερώτηση του Άδωνι Γεωργιάδη με τον οποίο ήταν καλεσμένοι στο Blue Sky, είπε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδιζε τις εκλογές θα έπρεπε να επαναφέρει το μέτρο των ασφαλιστικών κρατήσεων 20% στους ελεύθερους επαγγελματίες, σε σύνδεση με το εισόδημά τους.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ρώτησε τον Γιώργο Κατρούγκαλο αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει τον νόμο Κατρούγκαλου, ο ίδιος απάντησε «ναι» και εξήγησε πως «είναι απόλυτα λογικό να συνδέεται με το εισόδημα η ασφαλιστική υποχρέωση και όχι με ένα αυθαίρετο ποσό της επιλογής».

To άρθρο Κατρούγκαλος "δαγκωτό": Τον ψήφισαν 3.157 παρόλο που είχε αποσυρθεί από τις εκλογές δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button