Πολιτική

Ειδικό μπόνους παραγωγικότητας για δημόσιους υπαλλήλους που πετυχαίνουν τους στόχους – «Τους επιβραβεύουμε» δήλωσε ο Μητσοτάκης

Την παροχή ειδικού μπόνους παραγωγικότητας για υπαλλήλους στο Δημόσιο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας (29.04.24).

Όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο, το ειδικό μπόνους παραγωγικότητας θα μπορούν να λαμβάνουν υπάλληλοι και τμήματα του Δημοσίου που πετυχαίνουν συγκεκριμένους στόχους. 

«Στόχος να επιβραβεύουμε όσους δημοσίους υπαλλήλους πετυχαίνουν ή και ξεπερνούν τους στόχους που έχουμε θέσει», τόνισε ο πρωθυπουργός. 

Πρόκειται για νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει οριζόντια θεσμοθέτηση συστήματος κινήτρων και ανταμοιβής στο Δημόσιο και η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού. 

«Κεντρικός στόχος της πολιτικής μας είναι να βελτιώνεται η καθημερινότητα των πολιτών και με τολμηρές μεταρρυθμίσεις να φτάσουμε τα επίπεδα της Ευρώπης», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης. 

Ο ίδιος αναφέρθηκε στο νέο δικαστικό χάρτη και μίλησε για μια μεγάλη τομή μετά από 110 χρόνια με ρυθμίσεις που αφορούν το ΣτΕ, εκεί που η ταχύτερη έκδοση των αποφάσεων έχει αντίκτυπο στα μεγάλα έργα για να μείνει η οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης. Επίσης, όπως είπε, θέτει αυστηρές προϋποθέσεις και περιορίζει τις αναβολές και διευρύνεται η λογοδοσία των δικαστών.

Ακόμη, δήλωσε ότι προχωρά η διαδικασία της ανάδειξης νέων διοικήσεων στο δημόσιο και παρά τις αντιδράσεις γίνονται με ευθύνη του ΑΣΕΠ και τεστ δεξιοτήτων. Μίλησε για μια σημαντική κατάκτηση για όσο πιο αντικειμενική αξιολόγηση σε θέσεις ευθύνης.

Ξεχώρισε επίσης το σχέδιο «Μια Ελλάδα για Όλους» για τους συμπολίτες μας με αναπηρία και σημείωσε ότι όλα τα προγράμματα που περιλαμβάνονται σε αυτό, θα επιβλέπονται από την γενική γραμματεία της κυβέρνησης, έτσι ώστε να προσεγγίσουμε τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους και η ποιότητας ζωής να ευθυγραμμιστεί με τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στις ευρωεκλογές, είπε πως «συνεχίζουμε την πορεία τω μεγάλων αλλαγών με ταχύτητα και ένταση ενόψει εκεί που θα φανεί πόσο δυνατές και αποτελεσματικές θα είναι οι φωνές μας στην ευρωβουλή αλλά και πόσο σταθερό θα είναι το πολιτικό σκηνικό.

Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τις μέρες που έρχονται και να θυμίσουμε στους πολίτες την σημασία της επιστολής ψήφου έχουμε ξεπεράσεις τις 180.000 εγγραφές και η προθεσμία λήγει τα μεσάνυχτα». 

Και επανέλαβε το μήνυμα αποφυγής της αποχής ή μίας επιπόλαιης ψήφου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε την ευκαιρία και το επόμενο διάστημα, αν θα αν και θα υπάρξει ένα, υπουργικό συμβούλιο πριν από τις ευρωεκλογές, να εξηγήσουμε με απλά λόγια στους συμπολίτες μας τις περιπέτειες που μπορούν να φέρουν η αποχή ή μια άστοχη, επιπόλαιη επιλογή από την άλλη, χωρίς να αφήνουμε τα ψέματα της αντιπολίτευσης να επηρεάζουν τους πολίτες.

Στα λεφτόδεντρα που βλέπω ότι φυτρώνουν με μεγαλύτερη ταχύτητα στον κήπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμείς οφείλουμε να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας με τις παρεμβάσεις μας και τις μόνιμες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις».

Από σήμερα είπε ακόμα λειτουργεί η νέα έκδοση του e-katanalotis, όπου ο πολίτης μπορεί να διαλέγει ανάμεσα σε 3.000 κωδικούς.

«Πρέπει να αναγνωρίζουμε τα σημαντικά βήματα που γίνονται, από την άμυνα το μεταναστευτικό, μέχρι την οικονομία τα μεγάλα έργα, την ψηφιοποίηση του Δημοσίου, στην πολιτική μας είναι πάντα τα ρήματα ακούμε και προσπαθούμε, γι’ αυτό και αντιμετωπίζουμε την επόμενη ψήφο της εκλογικής αναμέτρησης ως ψήφο για λιγότερα λάθη και περισσότερη δουλειά» τόνισε.

To άρθρο Ειδικό μπόνους παραγωγικότητας για δημόσιους υπαλλήλους που πετυχαίνουν τους στόχους – «Τους επιβραβεύουμε» δήλωσε ο Μητσοτάκης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button