Πολιτική

Κασσελάκης ο «Εξολοθρευτής»: Χιονοστιβάδα εκδιώξεων φοβούνται στον ΣΥΡΙΖΑ – Του καταλογίζουν εκδικητικότητα και αυταρχισμό

Ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να βρίσκεται στην Αμερική για την δημιουργία του ιδρύματος κατά της ακροδεξιάς, η απομάκρυνση του Θανάση Θεοχαρόπουλου ωστόσο έχει δημιουργήσει μεγάλη αναταραχή στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς η εντύπωση που υπάρχει σε πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι πλέον ο πρόεδρος του κόμματος έχει αρχίσει τις εκκαθαρίσεις των στελεχών που έχουν διαφορετικές απόψεις από αυτόν.

Όπως υποστηρίζουν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης καταφεύγει σε μεθόδους που είναι απαράδεκτες για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς περιέχουν στοιχεία εκδικητικότητας και αυταρχισμού.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι εκνευρισμένα με το θέμα αυτό εμφανίζονται και στελέχη που έχουν συνταχθεί με τον Στέφανο Κασσελάκη και τα οποία τον στήριξαν σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις.

Επισημαίνουν μάλιστα ότι όλα αυτά δημιουργούν μία ατμόσφαιρα περίεργη καθώς έχει αρχίσει να δημιουργείται εις βάρος του Στέφανου Κασσελάκη ένα κλίμα καθόλου κολακευτικό.

Ο ίδιος ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος σε συνέντευξή του έκανε λόγο για «πρωτόγνωρη απόφαση Κασσελάκη για οποιοδήποτε δημοκρατικό κόμμα». Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε «αιφνιδίως», ακολουθώντας τα όσα είχε πει για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και την προοπτική διενέργειας δημοψηφίσματος για την Κεντροαριστερά.

Είπε επίσης πως σε ό,τι αφορά την ηγεσία σε έναν ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς, τη συγκρότηση του οποίου επιθυμεί, «τα πρόσωπα πάντα παίζουν το ρόλο τους αλλά έχει δείξει η πρόσφατη πολιτική ιστορία ότι αν δεν έχουν και σοβαρό πολιτικό υπόβαθρο μπορεί και να καούν».

Ο Κώστας Ζαχαριάδης από την πλευρά του χαρακτήρισε λάθος την απόφαση, ζητώντας μάλιστα να ανακληθεί.

Σημείωσε, δε, πως ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος «είναι ένα στέλεχος με μακρά διαδρομή», ενώ τόνισε την ανάγκη για «ένα κλίμα συνοχής και αλληλεγγύης στο εσωτερικό» ιδίως σε μια περίοδο όπου ο στόχος είναι να έρθουν κοντά οι χώροι σε ό,τι αφορά την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς.

Χθες πάντως η τομεάρχης Εσωτερικών του κόμματος Γιώτα Πούλου με ανακοίνωσή της έδωσε εξηγήσεις για την απομάκρυνση του Θανάση Θεοχαρόπουλου από το γραφείο της.

Η Γιώτα Πούλου ανέφερε ότι «οι ανάγκες των τομέων ευθύνης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι μεγάλες, μετά και τη μείωση των δυνάμεών μας στο Κοινοβούλιο και απαιτούν τη συνδρομή όλων των εξειδικευμένων συνεργατών που προβλέπονται ανά τομέα».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «οι ελλείψεις είχαν αναφερθεί και συζητηθεί από πολλούς συναδέλφους βουλευτές/τριες στα αρμόδια όργανα του Κόμματος και στον πρόεδρο προσωπικά» και ότι «στο πλαίσιο της αναδιάταξης των δυνάμεών μας γενικά και ειδικά για την ενίσχυση του Κοινοβουλευτικού μας έργου, λύθηκε η σύμβαση του σ. Θανάση Θεοχαρόπουλου».

Στις ΗΠΑ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει σε επαφή με επιχειρηματίες και παράγοντες της ομογένειας που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και θέλουν να συνδράμουν στο υπό συγκρότηση Ίδρυμα για την προοδευτική ατζέντα στην Ευρώπη, χρηματοδοτώντας τις δράσεις και τις εκδηλώσεις του.

Εν τω μεταξύ μετά από αρκετό καιρό συνεδρίασε χθες το Εκτελεστικό Γραφείο και έγινε μια πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, το οποίο σύμφωνα με κομματικές πηγές εκτιμήθηκε ως «θετικό».

Φυσικά το θέμα αυτό αναμένεται να συζητηθεί σε βάθος στην Κεντρική Επιτροπή που αναμένεται να γίνει στο τέλος του μήνα.

Στην συνεδρίαση συμφωνήθηκε ακόμα ότι επόμενος μεγάλος σταθμός για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι το Καταστατικό Συνέδριο, ώστε το κόμμα να ανταποκριθεί καλύτερα στις νέες κοινωνικές συνθήκες, ενώ αποφασίστηκε να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των σχέσεων με μαζικούς χώρους, όπως η αυτοδιοίκηση και συνδικάτα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επανέλαβε στις συντρόφους του την επιθυμία του να θέσει υποψηφιότητα στην περίπτωση που προχωρήσει το σενάριο για την συγκρότηση ενός νέου κεντροαριστερού σχήματος.

To άρθρο Κασσελάκης ο «Εξολοθρευτής»: Χιονοστιβάδα εκδιώξεων φοβούνται στον ΣΥΡΙΖΑ – Του καταλογίζουν εκδικητικότητα και αυταρχισμό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button