Πολιτική

Κασσελάκης από το Σύνταγμα: «Κύριε Μητσοτάκη; Εγώ δεν είμαι Ανδρουλάκης να με κρατάτε με τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ»

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η κεντρική ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, στην πλατεία Συντάγματος, για τις Ευρωεκλογές της Κυριακής.

«Και να σκεφτείτε ότι μας είχαν για τελειωμένους πριν από λίγους μήνες. Βλέπετε ο λαός τι μπορεί να κάνει; Φίλες και φίλοι, με λένε Στέφανο και έχω να σας πω κάτι» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, ξεκινώντας την κεντρική ομιλία του στο Σύνταγμα.

«Εγώ σας περίμενα στη ζωή μου εδώ και καιρό, από τα πρώτα χρόνια στην Αμερική. Εγώ κοίταζα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού με τον κρυφό πόθο να γυρίσω στην πατρίδα μου και να προσφέρω ό,τι μπορώ στους συμπατριώτες μου. Δεν ήξερα το πώς, δεν ήμουν πολιτικός, ήξερα όμως το γιατί. Γιατί εδώ είναι τα πιο καθαρά βλέμματα που έχω δει στη ζωή μου» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«…Και εκεί ήρθε ο Αλέξης Τσίπρας και μου είπε να μπω στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης είναι σήμερα εδώ. Τον πήρα τηλέφωνο να τον καλέσω στη σημερινή συγκέντρωση και με αποστόμωσε: Πώς είναι δυνατόν να λείπω;».

«Με περιμένατε κι εσείς. Κάποιον να μη σας κοροϊδεύει. Δεν κρύφτηκα ποτέ. είπα αυτός είναι ο άνθρωπός μου, αυτό είναι το σπίτι μου. Είμαι καθαρός όπως κι εσείς. Κι έτσι άρχισε αυτή η πολιτική διαδρομή που μου χάρισε απίστευτες συγκινήσεις. Πήγαινα σε κάθε χωριό και έφτασαν να ρωτούν αν είχα κλωνοποιηθεί».

Ο Παπανδρέου και ο Καραμανλής

«Βρίσκομαι στο Σύνταγμα και έχω συγκίνηση γιατί μιλάω εδώ για πρώτη φορά ως αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, από αυτή την ιστορική πλατεία που ήταν πάντα το επίκεντρο των αγώνων για Δημοκρατία. Εδώ, στη Βουλή των Ελλήνων έχουν μιλήσει οι μεγαλύτεροι πολιτικοί».

«Όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου έλεγε ότι η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες ήταν μια φράση ιστορική. Και όταν ο Κων/νος Καραμανλής είχε πει ότι ανήκουμε στη Δύση, ήταν κι αυτή μια φράση ιστορική».

«Δολοφονούν χρόνια χαρακτήρες, όπως έκαναν με τον Αλέξη και επιχειρούν να το κάνουν τώρα και με εμένα» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης αναφερόμενος στους πολιτικούς του αντιπάλους.

«Δεν περίμενα ποτέ ότι σε ευρωπαϊκό κράτος, θα υπάρξει τέτοιος μηχανισμός μαύρης προπαγάνδας» συμπλήρωσε.

Για το Πόθεν Έσχες

Ο Στέφανος Κασσελάκης, μίλησε για την περιουσιακή κατάσταση του πρωθυπουργού και τόνισε ότι ο ίδιος κρατάει κλειστή την πλατφόρμα για το πόθεν έσχες.

«Τον προκάλεσα. Είναι ο πρωθυπουργός. Με ένα τηλεφώνημα μπορεί να ανοίξει την πλατφόρμα. Και τι κάνει τώρα; Δίνει τρίμηνη παράταση για την υποβολή των δηλώσεων του 2023 και η πλατφόρμα θα ανοίξει τρεις μήνες μετά. Τι φοβάται; Κύριε Μητσοτάκη; Εγώ δεν είμαι Ανδρουλάκης να με κρατάτε με τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ! Εμένα δε με κρατάτε από πουθενά! Κανείς δε με κρατάει από πουθενά»!

«Δεν είμαστε όλοι λαμόγια! Δεν είμαστε όλοι το ίδιο! Είμαι καθαρός ουρανός»!

«Δεν έχω καμία συμμετοχή σε εταιρεία του εξωτερικού. Ήμουν εκπρόθεσμός και για αυτό είμαι στη διάθεση της δικαιοσύνης. Πρόστιμο θα πληρώσω! Στην Ελλάδα της ατιμωρησίας και της μίζας θα πληρώσω εγώ γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι»!

Για τα Τέμπη

«Στηρίξτε με αν θέλετε να αντέξω» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης. «Η προσωπική μου μάχη είναι ένα τίποτα μπροστά σε αυτό που ζουν οι 57 οικογένειες των Τεμπών. Από ένα κράτος που προσπαθεί να συγκαλύψει ένα έγκλημα».

«Ποιος έχει τη δύναμη στη χώρα να παραγγείλει μοντάρισμα; Δύο μέρες μετά το δυστύχημα στέλνεται ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό σε μυστική σύσκεψη και συναντά τον γενικό γραμματέα του Κώστα Καραμανλή. Και τι αποφασίζετε; Το μπάζωμα του τόπου του εγκλήματος. Ποιος έχει τη δύναμη σε αυτή τη χώρα, να παραγγείλει τέτοιο μπάζωμα»;

«Δεν είστε μόνοι! Έχετε όλους εμάς που δε θα ξεχάσουμε και όταν έρθουμε στη διακυβέρνηση του τόπου, θα κάνουμε τα πάντα ώστε η Δικαιοσύνη να αποδοθεί. Αυτό είναι δέσμευση».

Για την ακρίβεια

«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έχουν το πιο άδειο πορτοφόλι μετά τη Βουλγαρία… Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαεβ δράση και έφτασε πρόγραμμα για την ακρίβεια που κοστολογήθηκε στα 2,4 δις. Έχουμε την επίσημη σφραγίδα να προχωρήσουμε σε:

Μηδέν % ΦΠΑ, ανώτατο κέρδος 5% στις εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας, μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, δημιουργία Τειρεσία για εταιρείες που αισχροκερδούν. Είναι μόνο μερικά από τα μέτρα…».

«Αν δε ληφθούν αυτά τα μέτρα δεν προχωράμε όλοι μαζί ως λαός. Τα 2/3 θα μείνουν πίσω. Ένας λαός είναι ενωμένος μόνο όταν προχωράει ολόκληρος μπροστά. Οι άνθρωποι δεν είναι παράπλευρες απώλειες την οικονομίας».

«Θα επαναφέρουμε τη 13η σύνταξη. Είναι θέμα ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας» είπε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης από το Σύνταγμα.

«Αν έχεις χρήματα για τις Belharra, δε μπορείς να ρωτάς πού θα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ λεφτά για το πρόγραμμά του».

Για την Ευρωπαϊκή Ένωση

«Διεκδικούμε μια Ευρωπαϊκή Ένωση με στρατηγική αυτονομία. Η σημερινή ΕΕ έχει βαλτώσει. Τη βλέπετε 2 χρόνια τώρα με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Την ίδια ώρα τηρεί άνισα μέτρα και σταθμά για την εισβολή στην Κύπρο που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Πως φτάσαμε στην έκρηξη της ακροδεξιάς στην Ευρώπη; Οι δήθεν Ευρωπαϊστές του Λαϊκού κόμματος… Οι πολιτικοί συγγενείς του κυρίου Μητσοτάκη δεν ακούνε τις ανάγκες των λαών της Ευρώπης».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να προωθήσει τον διάλογο. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Μια προοδευτική Ευρώπη»!

«Είναι σκοτεινές εποχές. Επιστρέφουμε στην εποχή που το να είσαι αριστερός ήθελε κότσια. Εγώ πήγα στην Παλαιστίνη με αντιπροσωπία μας από τον ΣΥΡΙΖΑ… Η Ελλάδα να σταθεί και πάλι στη σωστή πλευρά της ιστορίας!».

«Την Κυριακή είναι η τελευταία ευκαιρία γιατί τα επόμενα 3 χρόνια δεν υπάρχουν εκλογές. Το μήνυμα αλαζονεία τέλος, το στέλνουμε την Κυριακή, μετά το ταχυδρομείο κλείνει. Είναι τελευταία ευκαιρία να πούμε στον κύριο Μητσοτάκη: Κοίτα λίγο κάτω! Ζούμε κι εμείς εδώ»!

Επίθεση στη ΝΔ

«Διεξάγει την ακριβότερη προεκλογική καμπάνια στην Ευρώπη… Οι εκλογές στην Ελλάδα γίνονται με μαύρες σακούλες και μαύρα ταμεία» είπε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Το ξέρω δεν αλλάζουμε κυβέρνηση την Κυριακή. Όμως οι προτάσεις είναι εδώ και τα νέα στελέχη είναι εδώ. Και έρχονται πολλοί νέοι άνθρωποι ακόμα… Αν η ΝΔ έχει φάει μόνο ένα εκλογικό χαστούκι, όπως δίνει στους πολίτες καθημερινά, τα πράγματα θα είναι αλλιώς. Όλα θα είναι αλλιώς».

«Ο δικός μας στόχος είναι μια Ελλάδα που θα αγαπά τα παιδιά της»!

«Η αποχή σας την Κυριακή είναι μια έμμεση επιδοκιμασία του 41%. Μόνο η ψήφος την Κυριακή δίνει το μήνυμα. Όλοι μαζί στην κάλπη. Χωρίς εμάς, δεν αλλάζει τίποτα!» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Πολίτες της Αθήνας, θυμάστε πότε αισθανθήκατε περήφανοι για αυτή τη χώρα; Αν προλάβατε να ζήσετε αυτές τις εικόνες, θέλω να τις ξαναζήσουμε μαζί. Γιατί αν ανήκετε στη γενιά της κρίσης, θέλω να ζήσουμε μαζί αυτές τις εικόνες για πρώτη φορά. Μια καλύτερη ζωή τώρα! Αξίζουμε ψηλότερα!».

«Να ξέρετε: Είμαι διάφανος μπροστά σας και δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ! Πάμε δυνατά»!

Στο τέλος της ομιλίας του Στέφανου Κασσελάκη, ανέβηκε πρώτος πάνω μαζί του, ο σύζυγός του Τάιλερ Μακμπέθ και ακολούθησαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος.

«Αυτή η ομάδα θα αλλάξει την Ελλάδα και την Ευρώπη, στηρίξτε τη!» φώναξε ο Στέφανος Κασσελάκης στο πλήθος.

 

Από νωρίς είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται κόσμος στο Σύνταγμα, κρατώντας σημαίες.

Στις 20.30 έφτασε και ο Αλέξης Τσίπρας… Η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη, άρχισε με μιάμιση ώρα καθυστέρηση.

Ρεπορτάζ: Έφη Φανάρα

To άρθρο Κασσελάκης από το Σύνταγμα: «Κύριε Μητσοτάκη; Εγώ δεν είμαι Ανδρουλάκης να με κρατάτε με τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button