Οικονομία

Εθνική Τράπεζα: Ενεργοποιούνται τρία προγράμματα χρηματοδότησης μέσω του InvestEU

Συμφωνία υπέγραψε η Εθνική Τράπεζα με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤαΕ), για την ενεργοποίηση τριών εγγυοδοτικών προγραμμάτων χρηματοδότησης επιχειρήσεων, μέσω του Ταμείου InvestEU, με πόρους του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Ειδικότερα, τα προγράμματα χρηματοδότησης των ελληνικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Μικρών Επιχειρήσεων Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης, αφορούν στα διακριτά (υπο)προγράμματα: RRF GR SME Competitiveness Product, RRF GR Sustainability Product και RRF GR Innovation and Digitalisation Product.

Σκοπός των χρηματοδοτήσεων είναι να υποστηριχθεί η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, η αύξηση της απασχόλησης καθώς και η στήριξη των επενδύσεων βιώσιμης ενέργειας και πράσινης οικονομίας.

Επίσης, οι χρηματοδοτήσεις στηρίζουν τις καινοτόμες και ταχύτατα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις καθώς και την υλοποίηση επενδύσεων που αφορούν τη χρηματοδότηση δαπανών έρευνας και καινοτομίας, την υιοθέτηση ψηφιακών τεχνολογιών και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων.

Μέσω των προγραμμάτων, η Εθνική Τράπεζα παρέχει χρηματοδοτήσεις με ευνοϊκούς όρους, ύψους έως και 15 εκατ. ευρώ, για την υλοποίηση επιλέξιμων επιχειρηματικών ή επενδυτικών σχεδίων.

Επιπρόσθετα, λόγω της εγγύησης του Ταμείου InvestEU, παρέχεται μειωμένο επιτόκιο σε σχέση με το ετήσιο επιτόκιο που θα λάμβαναν οι επιχειρήσεις σε περίπτωση χρηματοδότησής τους χωρίς τη συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων.

Η Εθνική Τράπεζα στο πλαίσιο του Ταμείου InvestEU, με τη χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, διέθεσε το προηγούμενο χρονικό διάστημα το πρόγραμμα Εγγυοδοσίας Microfinance για τη χρηματοδότηση των πολύ μικρών επιχειρήσεων, ενώ προγραμματίζεται η διάθεση καταναλωτικών δανείων προς ιδιώτες-φυσικά πρόσωπα με την εγγύηση InvestEU.

Χάρη σε αυτή τη συνεργασία, η Εθνική Τράπεζα αναμένεται να προσφέρει στην πελατεία της ανταγωνιστικά προϊόντα με πολύ χαμηλό επιτόκιο για τη χρηματοδότηση της ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών, την αγορά οχημάτων μηδενικών εκπομπών ρύπων ή την κάλυψη σπουδαστικών αναγκών.

To άρθρο Εθνική Τράπεζα: Ενεργοποιούνται τρία προγράμματα χρηματοδότησης μέσω του InvestEU δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button