Πολιτική

Ικανοποίηση στο ΚΚΕ για το αποτέλεσμα


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 22 Μαΐου 2023, 10:41

Ικανοποίηση επικρατεί στον Περισσό για το αποτέλεσμα της κάλπης των εθνικών εκλογών τις 21ης Μαΐου που δίνει ποσοστό 7,23% στο Κομμουνιστικό Κόμμα και οι 26 έδρες στη Βουλή, με τον γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα να δηλώνει ότι αναμένει στις δεύτερες εκλογές θα αυξήσει τα ποσοστά του.

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Δημήτρης Θωμάς που βρέθηκε στα γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό και συνομίλησε με τον κ. Κουτσούμπα υπάρχει η πεποίθηση ότι η χώρα βαδίζει και πάλι σε εκλογές. Σύμφωνα με όσα του εκμυστηρεύτηκε ο γ.γ. του ΚΚΕ η εκτίμηση είναι ότι δεν θα υπάρξει μεγάλη πόλωση και ότι η Νέα Δημοκρατία και τα άλλα κόμματα θα πάρουν μικρότερα ποσοστά απ ό,τι πήραν στις χθεσινοβραδινές εκλογές και ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα θα αυξήσει τα ποσοστά του.

«Η ερμηνεία του ΚΚΕ για το εκλογικό αποτέλεσμα είναι ότι η σύγκλιση των προγραμμάτων των κομμάτων κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία οδήγησαν σε συντηρητικοποίηση του εκλογικού σώματος, με αποτέλεσμα να έχουμε τον θρίαμβο της Νέας Δημοκρατίας« σημείωσε.

Όπως ανέφερε το Κομμουνιστικό Κόμμα καλεί τους πάντες σε εκλογική κινητοποίηση αλλά και σε αγώνες μέσα στους εργασιακούς χώρους, καθώς η πρόβλεψη είναι ότι οι πιέσεις προς τους εργαζόμενους θα ενταθούν σε όλους τους εργασιακούς χώρους, ενώ στόχος του ΚΚΕ για τις επόμενες εκλογές είναι να αυξήσει τα ποσοστά του, καθώς όπως μας είπε ο γενικός Γραμματέας.

Όσον αφορά τον εκλογικό νόμο με τον οποίο θα γίνουν οι επόμενες εκλογές είναι άδικος και γι’ αυτό το Κομμουνιστικό Κόμμα επιθυμεί να αυξήσει τα ποσοστά του για να αναπληρώσει τις τυχόν απώλειες που θα έχει σε έδρες λόγω του επόμενου εκλογικού νόμου που θα εφαρμοστεί.


 

Πηγή: ΕΡΤ


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Μαΐου 2023, 10:48

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button