Πολιτική

Θεσσαλονίκη: Κάλπες, λευκοί σάκοι και δεκάδες φορτηγά


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 20 Μαΐου 2023, 10:15

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες στη Θεσσαλονίκη για τη μετατροπή των σχολείων σε εκλογικά κέντρα, ένα εικοσιτετράωρο πριν τη γιορτή της Δημοκρατίας, με το επίκεντρο των προεκλογικών εργασιών να βρίσκεται από νωρίς το πρωί του Σαββάτου στο Περίπτερο 5, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ – Helexpo.

Δεκάδες φορτηγά εισέρχονται στο Περίπτερο 5 με τους ανθρώπους του δήμου Θεσσαλονίκης να φορτώνουν τις κάλπες αλλά και τους λευκούς σάκους με τα ψηφοδέλτια, ώστε να μεταφερθούν προς τα σχολεία.

Συνολικά στο Δήμο Θεσσαλονίκης, σε 57 σχολεία έχουν στηθεί 456 εκλογικά κέντρα, ενώ 49 εκλογικά τμήματα στεγάζονται στο συγκρότημα του «Ευκλείδη» όπου θα ψηφίσουν οι ετεροδημότες.

 

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στα εν λόγω σχολεία για την τοποθέτηση των καλπών, των παραβάν και των ραμπών για την προσβασιμότητα σε άτομα με αναπηρία. Μετά τις 8:30 π.μ., οι αστυνομία άνοιξε τα σχολεία ώστε να τοποθετηθεί ο εξοπλισμός.

Ο Τομεάρχης του Τομέα 2 του δήμου Θεσσαλονίκης Αναστάσιος Κυριακίδης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «ως υπηρεσία αύριο θα κάνουμε ένα τελικό έλεγχο αύριο πριν τις 7 και όπου υπάρχει κενό θα αναπληρώνεται σε συνεργασία με την εισαγγελία πρωτοδικών. Δικαστικοί και εφορευτική επιτροπή θα τοποθετήσουν τα ψηφοδέλτια και όπου υπάρχει έλλειψη θα αναπληρώνεται από το δήμο Θεσσαλονίκης».

Θα ψηφίσουν περίπου 300.000

Σύμφωνα με τον κ. Κυριακίδη στο δήμο Θεσσαλονίκης εκτιμάται ότι θα ψηφίσουν 300 χιλιάδες πολίτες. Εξήγησε επίσης ο ίδιος πως για τα άτομα με κινητικά προβλήματα έχει τοποθετηθεί ειδικό κάθισμα ενώ αύριο αναμένεται οι δικαστικοί να παραλάβουν τα tablet για την καταγραφή των ψήφων.

Πηγή: thesstoday.gr


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 20 Μαΐου 2023, 10:33

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button