Οικονομία

Θερινές κατασκηνώσεις – ΕΦΚΑ: Στις 30 Μαΐου λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των ασφαλισμένων

Την Κυριακή 30 Μαΐου 2024 λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στη θερινή περίοδο κατασκηνώσεων 2024, τόσο για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης, όσο και για τα παιδιά με αναπηρία που πραγματοποιείται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο δικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ.

Υπενθυμίζεται ότι οι γονείς μπορούν να επιλέξουν μέχρι 5 κατασκηνώσεις με σειρά προτεραιότητας, κατόπιν πιστοποιημένης πρόσβασης με τους κωδικούς του TAXIS στην ανωτέρω ηλεκτρονική πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ.

O συνολικός αριθμός των προσφερόμενων θέσεων στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα 2024 ανέρχεται στις 36.000 θέσεις για όλες τις κατασκηνωτικές περιόδους.

Σημειώνεται ότι εφέτος, στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα του e-ΕΦΚΑ θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά συμπεριληπτικές κατασκηνώσεις, δηλαδή τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και τα παιδιά με αναπηρία θα είναι μαζί.

Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο λειτουργίας μίας κοινωνίας συμπερίληψης, όπου η ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στην κοινότητα, η αναγνώριση και ο σεβασμός της διαφορετικότητάς τους αποτελούν υψηλή προτεραιότητα. Αυτό αφορά στην 1η, 3η, 4η και 5η περίοδο. Επισημαίνεται ότι εξακολουθεί να υπάρχει η 6η περίοδος, που αφορά αποκλειστικώς παιδιά με αναπηρία, με περιορισμένες θέσεις.

To άρθρο Θερινές κατασκηνώσεις – ΕΦΚΑ: Στις 30 Μαΐου λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των ασφαλισμένων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button