Υγεία

«Θα χρειαστούμε και τέταρτη δόση εμβολίου για την μετάλλαξη Όμικρον»

Τέταρτη δόση εμβολίου νωρίτερα από το αναμενόμενο θα χρειαστεί να κάνουμε, όπως εκτιμά ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Αλμπέρτ Μπουρλά.

«Οταν δούμε τα δεδομένα στον πραγματικό κόσμο, θα προσδιορίσουμε αν η μετάλλαξη Όμικρον καλύπτεται καλά από την τρίτη δόση και για πόσο καιρό. Και το δεύτερο σημείο είναι ότι νομίζω πως θα χρειαστούμε τέταρτη δόση», δήλωσε, μιλώντας στο CNBC.

Διαβάστε ακόμη: Μπουρλά: Θα εμβολιαζόμαστε μία φορά το χρόνο και για πολλά χρόνια ακόμη

O Αλμπέρτ Μπουρλά αρχικά ανέμενε ότι μία τέταρτη δόση θα χρειαζόταν 12 μήνες μετά την τρίτη, αλλά όπως είπε χθες βλέπει ότι θα χρειαστεί νωρίτερα. «Με την Ομικρον πρέπει να περιμένουμε και να δούμε γιατί έχουμε πολύ λίγες πληροφορίες. Μπορεί να την χρειαστούμε πιο γρήγορα», είπε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer είπε ότι αυτό που είναι πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να γίνουν οι τρίτες δόσεις λόγω του χειμώνα. Οι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας ανησυχούν για την αύξηση των μολύνσεων, καθώς οι άνθρωποι συγκεντρώνονται περισσότερο σε εσωτερικούς χώρους. «Μια τρίτη δόση θα δώσει πολύ καλή προστασία πιστεύω», είπε ο ίδιος.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button