Οικονομία

Η Blackstone αγοράζει χαρτοφυλάκιο ενυπόθηκων δανείων ύψους 1 δισ. δολαρίων από τη γερμανική PBB

Η Blackstone αγόρασε ένα χαρτοφυλάκιο ενυπόθηκων δανείων ύψους 1 δισ. δολαρίων από την Deutsche Pfandbriefbank, καθώς γερμανική τράπεζα ακινήτων αντιμετωπίζει τον αντίκτυπο των ευμετάβλητων αγορών εμπορικών ακινήτων, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Το χαρτοφυλάκιο αποτελείται από 11 δάνεια που εξασφαλίζονται έναντι περιουσιακών στοιχείων πολυκατοικιών, γραφείων και φιλοξενίας στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφερε η Blackstone σε ανακοίνωσή σήμερα (28.5.2024). Η μονάδα στρατηγικών χρέους ακινήτων της αποκτά τα περιουσιακά στοιχεία με μετρητά, σύμφωνα με την ανακοίνωση, χωρίς να αποκαλύψει τι πληρώνει για τα δάνεια.

Η πώληση εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης στρατηγικής της PBB για τη διαχείριση του ισολογισμού της μέσω της εκποίησης περιουσιακών στοιχείων. H τράπεζα έγινε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα ευρωπαϊκών τραπεζών που επλήγησαν από τους φόβους ότι τα προβλήματα στις αμερικανικές αγορές εμπορικών ακινήτων εξαπλώνονται στην Ευρώπη.

To άρθρο Η Blackstone αγοράζει χαρτοφυλάκιο ενυπόθηκων δανείων ύψους 1 δισ. δολαρίων από τη γερμανική PBB δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button