Πολιτική

Η συζήτηση αυτή όπως γίνεται θυμίζει καλλιστεία

Νέα τοποθέτηση, αυτή την φορά από το βήμα της Ολομέλειας, έκανε ο πρόεδρος της «Νέας Αριστεράς» Αλέξης Χαρίτσης σχετικά με την κουβέντα περί συνένωση της κεντροαριστεράς, για να σχηματίσει μέτωπο κατά της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος της «Νέας Αριστεράς», Αλέξης Χαρίτσης ανέφερε ότι «επειδή έχει φουντώσει και μια συζήτηση για την περίφημη κεντροαριστερά. Απευθύνομαι στις προοδευτικές δυνάμεις του Κοινοβουλίου. Δυστυχώς, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η συζήτηση αυτή γίνεται με τους χειρότερους δυνατούς όρους και αδικεί έτσι η συζήτηση αυτή το γνήσιο λαϊκό αίτημα για μία συνεννόηση που θα δημιουργήσει μια ευθεία στρατηγική αντιπαράθεση με τη Δεξιά. Από την πλειοψηφία του κόσμου εκλαμβάνεται και πάλι δυστυχώς αυτή η συζήτηση ως μια προσπάθεια επιβίωσης πολιτικών στελεχών και ηγεσιών του κάθε χώρου. Επιτρέψτε μου τον όρο, θυμίζει λίγο καλλιστεία όλη αυτή η υπόθεση».

Ο πρόεδρος της «Νέας Αριστεράς», χειροκροτούμενος από τους βουλευτές της κοινοβουλευτικής του ομάδας, πρόσθεσε πως η συζήτηση αυτή «έτσι όπως γίνεται  δεν βγαίνει πουθενά. Έτσι δεν πάμε πουθενά. Η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή. Τα διλήμματα είναι ξεκάθαρα και απαιτούν απαντήσεις. Απαιτούν απαντήσεις πολιτικές και απαιτούν απαντήσεις από τα αριστερά».

Αναφορικά με το αυτό το  αριστερό μέτωπο, ο κ. Χαρίτσης είπε απευθυνόμενος εμμέσως πλην σαφώς σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και άλλες δυνάμεις… ότι «δεν δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς καθαρές κουβέντες, χωρίς σαφές πρόγραμμα, χωρίς πολιτικές γωνίες και χωρίς ξεκάθαρες κοινωνικές αναφορές.

Οι πολιτικές του μέσου όρου έχουν πεθάνει» και πρόσθεσε πως «τα «στρογγυλέματα», η απολιτική θολούρα δεν απαντούν σε κανένα από αυτά τα κρίσιμα στρατηγικά διλήμματα, συσκοτίζουν την πραγματικότητα και τροφοδοτούν ακόμα περισσότερο τη μεταπολιτική και την ακροδεξιά»

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button