Αθλητικά

Η θέση της Euroleague για τις διαιτησίες στα Μακάμπι – Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα

Η Euroleague απάντησε στα διαιτητικά παράπονα που είχαν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός για τις φάσεις στο φινάλε των αναμετρήσεων τους με Μακάμπι Τελ Αβίβ και Μπαρτσελόνα, αντίστοιχα, στα game 3 των πλέι οφ της διοργάνωσης.

Θυμίζουμε ότι ο Παναθηναϊκός κατέθεσε ένσταση για τη φάση του Λεσόρ στο τρίτο παιχνίδι με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, για τα πλέι οφ της Euroleague, έπειτα από απόφαση του Εργκίν Αταμάν, ενώ στον Ολυμπιακό υπήρξε οργή, για το φάουλ που χρεώθηκε στον Φίλιπ Πετρούσεφ και δόθηκε στον Τζαμπάρι Πάρκερ, σε προσπάθεια για τρεις στην εκπνοή της παράτασης του αγώνα με την Μπαρτσελόνα, φάση που έδωσε και τη νίκη στους Καταλανούς.

Στην επίσημη τοποθέτησή της, η Euroleague υποστήριξε πως δεν υπάρχουν λανθασμένες διαιτητικές αποφάσεις στον αγώνα των «πράσινων» στο Βελιγράδι. Συγκεκριμένα, τονίζεται πως δεν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία για το αν πάτησε γραμμή ο Τζος Νίμπο της Μακάμπι στα 57’’ πριν το τέλος.

Παράλληλα, για τη φάση που ο Παναθηναϊκός κατέθεσε ένσταση, η διοργανώτρια αρχή έκρινε σωστή την απόφαση για τζάμπολ στα 14,9’’ έπειτα από το μπάσιμο του Μπράουν μπροστά στον Λεσόρ.

Όσον αφορά στον αγώνα του Ολυμπιακού, η Euroleague χαρακτηρίζει ως διαιτητικό λάθος το γεγονός πως δεν καταλογίστηκε παράβαση 5 δευτερολέπτων στην επαναφορά του Σατοράνσκι 16,3’’ πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας.

Τέλος, για τη φάση που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες του Ολυμπιακού, η διοργανώτρια αρχή υποστήριξε πως ήταν σωστή η απόφαση των διαιτητών και πως υπήρξε φάουλ του Πετρούσεφ στον Πάρκερ, ενώ έγινε εντός χρόνου.

To άρθρο Η θέση της Euroleague για τις διαιτησίες στα Μακάμπι – Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button