Πολιτική

Η στρατηγική της ΝΔ στη «μάχη των 6 ημερών» – Στενό πρέσινγκ Μητσοτάκη σε Κασσελάκη για το πόθεν έσχες

Με βασικό πρόταγμα τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και με το μήνυμα για ισχυρή ψήφο στη Ν.Δ. στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου για να συνεχίσει απρόσκοπτα τις αλλαγές για τις οποίες έχει δεσμευτεί, ολοκληρώνεται την Παρασκευή 7 Ιουνίου η προεκλογική εκστρατεία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Χθες (σ.σ. 02.06.2024) και εν όψει των Ευρωεκλογών, ο Πρωθυπουργός από τη διακαναλική συνέντευξη τύπου που έδωσε από την ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Χανιά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεδίπλωσε όλον τον καμβά των μέτρων που προωθεί για τη στήριξη των πολιτών, προβάλλοντας ως κεντρικό στόχο των επόμενων ετών την περαιτέρω σύγκλιση της χώρας με την Ευρώπη.

Οι δεσμεύσεις για τη στήριξη των πολιτών

Σε πρώτο πλάνο ο Πρωθυπουργός έθεσε χθες τις πρωτοβουλίες για τη στεγαστική κρίση με την επέκταση του προγράμματος «Σπίτι μου» και για ζευγάρια 40 – 50 ετών, με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και η εξαγγελία για παρεμβάσεις και για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις (Airbnb) σε περιοχές με έντονο πρόβλημα στέγης, όπως για παράδειγμα πλαφόν συγκεκριμένου αριθμού ημερών για μίσθωση ετησίως.

Με σύμμαχο και τις εκτιμήσεις της Eurostat για υποχώρηση του πληθωρισμού στο χαμηλότερο επίπεδο μετά τον Σεπτέμβρη του 2021, στο 2,3%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε επιπλέον ότι εφόσον το επιτρέψουν τα δημοσιονομικά, η πρώτη προτεραιότητα θα είναι η μείωση των εργοδοτικών εισφορών, «ώστε να κάνουμε και την απασχόληση πιο ελκυστική αλλά να μειώσουμε και την επιβάρυνση στον εργαζόμενο αλλά και στην επιχείρηση», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Ακοστολόγητες οι υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ»

«Δεν υπάρχει περίπτωση η χώρα να επιστρέψει σε εποχές μεγάλων ελλειμμάτων που μας οδήγησαν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας» δήλωσε ο Πρωθυπουργός, καυτηριάζοντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία και την ακρίβεια.

«Η Ελλάδα δεν θα ξαναγυρίσει πίσω, ούτε στο 2012, ούτε στο 2015. Δυστυχώς η αντιπολίτευση, ειδικά η αξιωματική, φαίνεται να μην έχει μάθει από τα λάθη της και να επανέρχεται σε μια λογική ακοστολόγητων παροχών προκειμένου να είναι ευχάριστη σε όλους», δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης από τα Χανιά.

Εν αναμονή της κατάθεσης του Πόθεν Έσχες του Στ. Κασσελάκη…

Παράλληλα, στην Πειραιώς αναμένουν σήμερα 3 Ιουνίου, όπως δεσμεύτηκε χθες με ανάρτησή του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, να παρουσιάσει το «πόθεν έσχες» του.

Για το θέμα της υποχρέωσης του Στέφανου Κασσελάκη να δώσει στη δημοσιότητα την δήλωση περιουσιακής κατάστασης του, ασκεί εδώ και ημέρες «πρέσινγκ» η κυβέρνηση, ενώ και ο Πρωθυπουργός χθες από τα Χανιά υπενθύμισε με έμφαση τη δέσμευση του να κατατεθεί πριν από τις 9 Ιουνίου.

«Γιατί δεν έχει καταθέσει ακόμα το πόθεν έσχες του;» έθεσε το ερώτημα ο Κ. Μητσοτάκης κατά τη διακαναλική συνέντευξη τύπου.

«Και το λέω αυτό διότι εμφανίστηκε στην πολιτική ζωή ως πρεσβεύων τη λογική των «καθαρών χεριών». Αυτοδημιούργητος, επαγγελματίας, από το εξωτερικό, επιτυχημένος, με πολλά λεφτά. Το τι κάνει στην ιδιωτική του ζωή δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει τους πολίτες, διότι μερικές φορές υπάρχει και αυτή η σύγχυση μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου βίου. Το πώς, όμως, αυτή τη στιγμή, ένας αρχηγός έχει δημιουργήσει την περιουσία του, είναι κάτι το οποίο ενδιαφέρει τους πολίτες», πρόσθεσε.

«Η κάλπη είναι άδεια…»

Στην Πειραιώς και το Μέγαρο Μαξίμου αναλύουν προσεκτικά τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων και με βάση αυτά αναπροσαρμόζεται καθημερινά η τακτική του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το βλέμμα είναι στραμμένο στους αναποφάσιστους και σε όσους σκέπτονται να επιλέξουν την ψήφο διαμαρτυρίας.

Μπορεί η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσκοπήσεων να αποτυπώνει τη Ν.Δ. να κινείται κοντά στον στόχο του 33%, όμως απαραίτητη προϋπόθεση είναι να προσέλθει στην κάλπη η κρίσιμη εκλογική μάζα που έδωσε τη μεγάλη νίκη στη «γαλάζια» παράταξη στις εκλογές του Ιουνίου.

«Η κάλπη είναι άδεια και πρέπει να γεμίσει και πάλι με πολλά ψηφοδέλτια της παράταξης», είναι το κεντρικό μήνυμα των ομιλιών του Πρωθυπουργού σε συγκεντρώσεις πολιτών ανά την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα του Κ. Μητσοτάκη τις επόμενες ημέρες είναι πυκνό και στοχευμένο.

Μετά την Κρήτη σειρά έχει τώρα η Θεσσαλία, ενώ η προεκλογική εκστρατεία θα ολοκληρωθεί με δύο κεντρικές ομιλίες του στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.

To άρθρο Η στρατηγική της ΝΔ στη «μάχη των 6 ημερών» – Στενό πρέσινγκ Μητσοτάκη σε Κασσελάκη για το πόθεν έσχες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button