lifestyle

Η Σελίν Ντιόν κράτησε μυστικό για 17 χρόνια ότι έπασχε από το Σύνδρομο Δυσκίνητου Ανθρώπου

Σε μία σοκαριστική αποκάλυψη προχώρησε η Σελίν Ντιόν λέγοντας ότι έπασχε από το «Σύνδρομο του Δυσκίνητου Ανθρώπου» για 17 ολόκληρα χρόνια αλλά το κράτησε μυστικό.

Ήταν στα τέλη του 2022, όταν η τραγουδίστρια με τη μυθική φωνή Σελίν Ντιόν ανακοίνωσε ότι έχει διαγνωστεί με μια σπάνια πάθηση που ονομάζεται «Σύνδρομο Δύσκαμπτου Ανθρώπου».

Έκτοτε, περιόρισε τις δημόσιες εμφανίσεις, κάνοντας ένα βήμα πίσω στην καριέρα της κι έβαλε σε προτεραιότητα την υγεία της.

Τις τελευταίες ώρες, ωστόσο, κάνει τον γύρο του διαδικτύου ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη που έδωσε στο «Today» και πρόκειται να προβληθεί σε λίγες ημέρες, κατά την οποία αποκαλύπτει πως η διάγνωση για το αυτοάνοσο δεν έγινε το 2022, αλλά 17 χρόνια πριν.

Η Σελίν Ντιόν που είχε επιλέξει κρατήσει μυστικό το πρόβλημα της υγείας της και να παλεύει μονη της, άνοιξε για πρώτη φορά την καρδιά της και εξομολογήθηκε πόσο επίπονη ήταν η διαδικασία να προσπαθεί να κρύβει συνεχώς το αυτοάνοσο μέσα σε αυτά τα χρόνια.

«Το να το κρατάω κρυφό από τους δικούς της ανθρώπους ήταν ένα τεράστιο βάρος. Ένιωθα ότι πρέπει να συμπεριφέρομαι σαν ήρωας, ενώ το σώμα μου με εγκατέλειπε. Όταν άρχισα να συνειδητοποιώ ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά, δεν αφιέρωσα χρόνο για να καταλάβω τι συμβαίνει», δήλωσε η Σελίν Ντιόν.

 

Και συμπλήρωσε: «Δεν ξέραμε τι συνέβαινε. Δεν αφιέρωσα χρόνο. Έπρεπε να είχα σταματήσει, να είχα πάρει τον χρόνο να το καταλάβω. Και σαν να μην έφτανε αυτό, και ο σύζυγός μου πάλευε για τη δική του ζωή».

Κι ενώ εκείνη προσπαθούσε να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα του αυτοάνοσου, παριστάνοντας ότι όλα είναι καλά, ο σύζυγός της έδινε τη δική του μεγάλη μάχη με τον καρκίνο, χωρίς τελικά να τα καταφέρει. 

Το 2016, κατέληξε από καρκίνο στον λάρυγγα. Μετά από αυτή την τεράστια απώλεια, η Σελίν Ντιόν έπρεπε να βρει τις ισορροπίες της. 

«Έπρεπε να μεγαλώσω τα παιδιά μου, έπρεπε να κρυφτώ, έπρεπε να προσπαθήσω να γίνω ηρωίδα – ενώ ένιωθα το σώμα μου να με εγκαταλείπει. Κρατιόμουν από τα όνειρά μου. Το ψέμα για μένα ήταν… Το βάρος ήταν πάρα πολύ μεγάλο», ανέφερε συγκινημένη.

Η Σελίν Ντιόν έβλεπε τη φωνή της να την εγκαταλείπει, το σώμα της ήταν ανήμπορο αλλά δεν το έβαζε κάτω. 

Υπενθυμίζεται ότι στο βιογραφικό ντοκιμαντέρ «I Am: Celine Dion» η τραγουδίστρια με την μυθική φωνή κάνει μια σπαρακτική εξομολόγηση για την περιπέτεια της υγεία της, καθώς πάσχει από το Σύνδρομο του Δυσκίνητου Ανθρώπου.

Με δάκρυα στα μάτια περιγράφει μέσα στα 138 δευτερόλεπτα του τρέιλερ, πόσο της λείπει η επαφή με τον κόσμο και οι συναυλίες της αλλά και τις προσπάθειες που καταβάλλει για να μπορέσει να «επιστρέψει» και «λυγίζει» όταν «υπόσχεται» πως δεν πρόκειται να τα παρατήσει.

«Αν δεν μπορώ να τρέξω, θα περπατήσω κι αν δεν μπορώ να περπατήσω, θα μπουσουλήσω. Δεν θα σταματήσω», υπόσχεται η τραγουδίστρια.

Πληροφορίες από Dailymail

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button