Οικονομία

Η Σαουδική Αραβία δρομολογεί προσφορά 10 δισ. δολαρίων για την Aramco

Η Σαουδική Αραβία ετοιμάζεται να ξεκινήσει επίσημα μια δευτερογενή προσφορά μετοχών του γίγαντα παραγωγής πετρελαίου Aramco ήδη από την ερχόμενη Κυριακή (02.06.24), μια συμφωνία που θα μπορούσε να συγκεντρώσει περισσότερα από 10 δισ. δολάρια και να συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων του είδους της τα τελευταία χρόνια.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να τρέξει μια διαδικασία δημιουργίας βιβλίων για να λάβει παραγγελίες μέχρι την επόμενη Πέμπτη (06.05.24), σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg. Η συμφωνία για την εταιρεία πετρελαίου Saudi Aramco έχει προσελκύσει ανεπίσημο ενδιαφέρον από επενδυτές από τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη συνολικού ύψους άνω των 10 δισ. δολαρίων, είπαν.

Η προσφορά θα τιμολογηθεί πιθανότατα με περαιτέρω έκπτωση έως και 10% σε σχέση με την τιμή διαπραγμάτευσης, αν και αυτό θα μπορούσε να περιοριστεί με βάση τη ζήτηση των επενδυτών, δήλωσαν ορισμένοι από τους ανθρώπους αυτούς.

Αυτό συνάδει με τις δευτερογενείς πωλήσεις στη Saudi Telecom Co. και την Tadawul Group Holding, η οποία διαχειρίζεται το χρηματιστήριο του βασιλείου.

To άρθρο Η Σαουδική Αραβία δρομολογεί προσφορά 10 δισ. δολαρίων για την Aramco δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button