Οικονομία

Τι κρύβεται πίσω από την άνοδο του χαλκού και την εκκρεμή εξαγορά της Anglo American από την BHP

Η προσπάθεια εξαγοράς της Anglo American από την BHP και η άνοδος του χαλκού στα 10.000 δολάρια ανά τόνο, αναδεικνύουν το πρόβλημα της εξόρυξης, δηλαδή την μειωμένη κατασκευή ορυχείων, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Όλοι οι μεγαλύτεροι παραγωγοί θέλουν να αυξήσουν την παραγωγή χαλκού για να επωφεληθούν από την αυξανόμενη ζήτηση στα ηλεκτρικά οχήματα, τις υποδομές δικτύου και τα κέντρα δεδομένων. Η BHP έκανε την πρότασή της ύψους 39 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Anglo American σε μεγάλο βαθμό επειδή ο μεγαλύτερος μεταλλωρύχος στον κόσμο θέλει να αναπτυχθεί στον χαλκό.

Ωστόσο, αυτή η αισιοδοξία εξακολουθεί να μην μεταφράζεται στις τεράστιες επενδύσεις που απαιτούνται για την ανάπτυξη νέων ορυχείων και φρεατίων και των σχετικών υποδομών. Μια επιτυχής εξαγορά θα καταστήσει την BHP τον μεγαλύτερο παραγωγό χαλκού με περίπου 10% της αγοράς, αλλά δεν θα κάνει καμία διαφορά στην κάλυψη των παγκόσμιων αναγκών εφοδιασμού.

Η παραγωγή από τα υπάρχοντα ορυχεία πρόκειται να μειωθεί απότομα τα επόμενα χρόνια και οι ανθρακωρύχοι θα πρέπει να δαπανήσουν περισσότερα από 150 δισ. δολάρια μεταξύ 2025 και 2032 προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες εφοδιασμού του κλάδου, σύμφωνα με την CRU.

To άρθρο Τι κρύβεται πίσω από την άνοδο του χαλκού και την εκκρεμή εξαγορά της Anglo American από την BHP δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button