Πολιτική

Η Μαρέβα Μητσοτάκη έκανε ένα ξεχωριστό δώρο στην Πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας

Ένα ιδιαίτερο δώρο μοναδικού συμβολισμού χάρισε η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι στην Πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πρόκειται για ένα μοναδικό έργο τέχνης, φιλοτεχνημένο από την visual artist Ayumi Paul που κατάγεται από την Ιαπωνία.

Το έργο-ωδή στους πολιτισμούς της Ελλάδας και της Ιαπωνίας έχει τίτλο “Song of Mount Parnassos” («Το τραγούδι του όρους Παρνασσός») και φιλοδοξεί να ενώσει τις δύο κουλτούρες, με αναφορές στα εμβληματικά βουνά τους, τον Παρνασσό και το Fuji.

Για τους Ιάπωνες το δέντρο είναι ιερό και «άγιο». Όπως είπε η καλλιτέχνιδα Ayumi, που ήταν παρούσα στη συνάντηση, την ενέπνευσε η ενέργεια του Παρνασσού, η οποία μετουσιώνεται στο τραγούδι που αποτυπώνεται στο έργο της.

Η αποστολή της Ιαπωνίας έμεινε ενθουσιασμένη από αυτό το δώρο υψηλού συμβολισμού.

Η Πριγκίπισσα Κάκο, μάλιστα, εξέφρασε επίσης τον θαυμασμό της για τα έργα τέχνης που κοσμούν την αίθουσα όπου έγινε η συνάντηση τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η Μαρέβα Μητσοτάκη της εξήγησε πως πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έχει στόχο την ανάδειξη και προώθηση Ελλήνων καλλιτεχνών, μέσω περιοδικών εκθέσεων που διοργανώνονται στο εμβληματικό κτίριο.

Της ανέφερε, μάλιστα, πως η υφιστάμενη έκθεση έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τους επισκέπτες για θέματα που σχετίζονται με την Κλιματική Κρίση.

To άρθρο Η Μαρέβα Μητσοτάκη έκανε ένα ξεχωριστό δώρο στην Πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button