lifestyle

Η Μέγκαν Μαρκλ έγινε «Αντετοκούνμπο»: Το τιμητικό όνομα που απέκτησε στη Νιγηρία

Η Μέγκαν Μαρκλ είναι «βαθιά συγκινημένη» για το νέο της όνομα «Αντετοκούνμπο» στη Νιγηρία και ευχαρίστησε με επιστολή της τον τοπικό βασιλιά της φυλής Γιορούμπα για την φιλοξενία του στην ίδια και στον σύζυγό της πρίγκιπα Χάρι.

Η Μέγκαν Μαρκλ έλαβε τον παραδοσιακό τιμητικό τίτλο «Αντετοκούνμπο» από τον τοπικό βασιλιά της φυλής Γιορούμπα στη Νιγηρία κατά την τριήμερη επίσημη επίσκεψη της ίδιας και του πρίγκιπα Χάρι στην χώρα της τον περασμένο μήνα.

Η δούκισσα του Σάσσεξ, που πριν το ταξίδι στη Νιγηρία είχε δηλώσει πως ανακάλυψε ότι είναι σε ποσοστό 43% Νιγηριανή μετά από εξέταση για την γενεαλογική καταγωγή της, έλαβε τον τιμητικό τίτλο της φυλής του, «Αντετοκούνμπο» (Adetokunbo) που σημαίνει «το στέμμα ή ο γαλαζοαίματος από μια ξένη γη».

Στα τέλη Μαΐου η Μέγκαν έγραψε στον βασιλιά της φυλής για να τον ευχαριστήσει για τη φιλοξενία του αλλά και που την τίμησε με ένα νιγηριανό όνομα.

Ο βασιλιάς Ολούβο ανέβασε στον λογαριασμό του στο Instagram την ευχαριστήρια επιστολή της Μέγκαν Μαρκλ στην οποία γράφει:

«Σας ευχαριστώ για τη θερμή υποδοχή σας στη Νιγηρία. Είμαι βαθιά συγκινημένη από την ευλογία σας με το παραδοσιακό όνομα των Yoruba, Adetokunbo. Αγαπώ το όνομα και εκτιμώ την εμπιστοσύνη σας ότι θα το φέρω με χάρη και αξιοπρέπεια. Η επίσκεψή μας στη Νιγηρία ήταν σημαντική για πολλούς λόγους, αλλά κυρίως επειδή μας έδωσε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε και να κατανοήσουμε την κληρονομιά μου, η οποία επεκτείνεται και στα παιδιά μας. Ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στην πατρίδα σύντομα κάποια μέρα».

Η Μέγκαν υπέγραψε την επιστολή της, η οποία έφερε το επίσημο σήμα της, ως Μέγκαν, δούκισσα του Σάσσεξ.

Μέγκαν και Χάρι επισκέφθηκαν την Νιγηρία μετά από πρόσκληση του ανώτατου αξιωματούχου του υπουργείου Άμυνας Κρίστοφερ Μούσα για την προώθηση των Αγώνων Invictus Games.

Ο πρίγκιπας Χάρι και ο στρατηγός Μούσα είχαν συναντηθεί το περασμένο έτος στους Αγώνες Invictus Games στο Ντίσελντορφ και η Νιγηρία θα επιθυμούσε οι Αγώνες για βετεράνους και τραυματίες πολέμου, που ίδρυσε ο Βρετανός γαλαζοαίματος το 2014, να διεξαχθούν στο μέλλον στο έδαφός της.

Το ταξίδι «βασιλικού στιλ» στη Νιγηρία που έκαναν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, παρόλο που σταμάτησαν να είναι ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας από το 2020, έφερε εκνευρισμό στο Μπάκιγχαμ.

Βασιλιάς Κάρολος και πρίγκιπας Γουίλιαμ έγιναν «εντελώς έξαλλοι» και αναζητούσαν τρόπους για να αποφευχθούν παρόμοιες πρωτοβουλίες στο άμεσο μέλλον. 

Ο βασιλικός εμπειρογνώμονας Μάικλ Κόουλ είπε στη MailOnline τον περασμένο μήνα ότι αν και το ζευγάρι ήταν σε ιδιωτική επίσκεψη «εκμεταλλεύτηκαν τη βασιλική τους ιδιότητα με κάθε τρόπο».

Πληροφορίες από DailyMail

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

 

To άρθρο Η Μέγκαν Μαρκλ έγινε «Αντετοκούνμπο»: Το τιμητικό όνομα που απέκτησε στη Νιγηρία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button