Πολιτική

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Εξόφθαλμη κακοδικία» στην υπόθεση για τη φωτιά στο Μάτι

Για «εξόφθλαμη κακοδικία» έκανε λόγο η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου από το βήμα της Βουλής, σχολιάζοντας τη σημερινή (29/4/24) απόφαση του τριμελούς πλημμελειοδικείου της Αθήνας για την φωτιά στο Μάτι.

Τοποθετούμενη στο πλαίσιο της συζήτησης επί του νομοσχεδίου για θέματα στέγασης και εργασίας για τους αστέγους, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι ντρέπεται για την απόφαση του δικαστηρίου, που αντί να διαγνώσει ότι «το έγκλημα στο Μάτι ήταν κακούργημα» «ήρθε σήμερα, σε συνέχεια πάμπολλων πράξεων και παρεμβάσεων συγκάλυψης, για να αποφανθεί ότι είναι αθώοι 15 βασικοί κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων, εκλεκτά πρόσωπα του κ. Μητσοτάκη και η πρώην περιφερειάρχης κυρία Δούρου» και να βρει ενόχους κάποιους, στους οποίους επιβλήθηκαν ποινές-χάδια και μάλιστα με αναστολή.

Αυτή είναι η απόφαση του δικαστηρίου, ότι τελικώς δεν έφταιξε κανείς, είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου, η οποία ζήτησε επίσης να ερευνηθεί πως έτυχε η ίδια δικαστής να προεδρεύσει σε τρεις συνδεδεμένες υποθέσεις, του Φαλήρου, της Μάνδρας και του Ματιού.

To άρθρο Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Εξόφθαλμη κακοδικία» στην υπόθεση για τη φωτιά στο Μάτι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button