Πολιτική

Η αλήθεια για το «βαγόνι – φάντασμα» της τραγωδίας των Τεμπών

Ακόμα και αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης έγινε η μεταφορά ενός βαγονιού της εμπορικής αμαξοστοιχίας από τη Θεσσαλονίκη στο Κουλούρι μετά το αίτημα του εφέτη-ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πραγματογνώμονες των συγγενών θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, δεν πρόκειται για βαγόνι – φάντασμα αλλά το βαγόνι αυτό είχε ήδη εξεταστεί από τους πραγματογνώμονες στις 8 Μαρτίου 2023. Έγιναν όλες οι απαραίτητες και προβλεπόμενες ενέργειες (έρευνα, φωτογράφιση, καταγραφή) και στη συνέχεια επιστράφηκε στους νόμιμους ιδιοκτήτες του καθώς ήταν κοντέινερ με εμπορεύματα ιδιωτών και όχι σιδηροδρομικός εξοπλισμός.

Για το κατεστραμμένο πλέον κοντέινερ υποβλήθηκε αίτημα από ιδιώτες πραγματογνώμονες να εξεταστεί εκ νέου και έτσι ο ανακριτής έδωσε εντολή να μεταφερθεί και αυτό στο Κουλούρι, όχι γιατί το αναζητούσε αλλά γιατί έχει δοθεί η εντολή να ικανοποιούνται όλα τα αιτήματα των συγγενών και να μην υπάρχει η παραμικρή υπόνοια για συγκάλυψη.

Οι συγγενείς των θυμάτων ζήτησαν να οριστούν ειδικοί μεταλλουργοί εμπειρογνώμονες, οι οποίοι θα εξετάσουν τα κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας, αλλά και την επιβατική.

Ο ίδιος πραγματογνώμονας τονίζει ότι το συγκεκριμένο κοντέινερ – φέρει ίχνη σύγκρουσης και μπλε μπογιά από το χτύπημα με την πίσω ηλεκτρομηχανή- βρισκόταν αρκετά μακριά από το σημείο της σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών.

Επισημαίνει ακόμα ότι οι διορισμένοι πραγματογνώμονες ορθώς θεώρησαν σημαντικά για τη σύγκρουση τα πρώτα τρία βαγόνια (επίπεδες πλατφόρμες) με τις λαμαρίνες, ενώ κράτησαν και την τέταρτη πλατφόρμα στον φυλασσόμενο χώρο στο Κουλούρι και φυσικά και τις δύο ηλεκτρομηχανές της εμπορικής.

Νωρίτερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης υιοθέτησε με ανάρτησή του την θεωρία του «εξαφανισμένου» βαγονιού ενώ ακολούθησε και το ΠΑΣΟΚ το οποίο αναφέρει στην ανακοίνωσή του: «Η σημερινή αποκάλυψη ότι εντοπίστηκε σε οικόπεδο ιδιώτη κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας, 16 μήνες μετά την τραγωδία των Τεμπών, εκθέτει βαρύτατα τους κυβερνητικούς χειρισμούς για την αλλοίωση του τόπου του εγκλήματος. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα καταθέσει άμεσα στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου επίκαιρη ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς ζητώντας απαντήσεις. Η μέχρι στιγμής σιωπή της κυβέρνησης είναι ένοχη και προστίθεται σε μια αλυσίδα γεγονότων που στόχο είχαν τη συγκάλυψη».

To άρθρο Η αλήθεια για το «βαγόνι – φάντασμα» της τραγωδίας των Τεμπών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button