Πολιτική

Η αδελφή των διδύμων που σκοτώθηκαν στα Τέμπη ήταν η γυναίκα που φώναξε στον Μητσοτάκη – Η ανάρτηση του πατέρα

Η αδελφή των διδύμων, Θωμαΐδας και Χρύσας Πλακιά, οι οποίες έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα  στα Τέμπη, ήταν η γυναίκα που φώναξε στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κέρκυρα.

Υπενθυμίζεται ότι την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλούσε στο συγκεντρωμένο πλήθος στην Κέρκυρα, μία γυναίκα φώναζε για «δικαιοσύνη», με αποτέλεσμα να προκληθεί στιγμιαία ένταση.

«Συγνώμη, δημοκρατία δεν έχουμε;», ακούστηκε μία γυναικεία φωνή από το πλήθος, με τον πρωθυπουργό να απαντά:

«Κοιτάξτε να δείτε, αυτή τη στιγμή το να στεκόμαστε… Κοιτάξτε να δείτε, κυρία μου. Αν θέλετε να έρθετε εδώ και να κάνετε φασαρία, είναι δικαίωμα σας. Αλλά το ίδιο δικαίωμα έχω κι εγώ να μιλήσω σε αυτούς οι οποίοι ήρθαν να με ακούσουν. Δημοκρατία το ένα -σας άκουσα, σας απάντησα- δημοκρατία και το άλλο. Δημοκρατία δεν είναι α λα καρτ. Να το μάθετε αυτό».

Επρόκειτο για την αδελφή των δίδυμων κοριτσιών Πλακιά από τα Τρίκαλα, της Θωμαΐδας και της Χρύσας, που βρήκαν τραγικό θάνατο μαζί με την ξαδέλφη τους Αναστασία, στην τραγωδία στα Τέμπη, στις 28 Φεβρουαρίου 2023.

Η αδελφή των αδικοχαμένων διδύμων σπουδάζει στην Κέρκυρα και πήγε μαζί με συμφοιτητές της στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, φορώντας άσπρα μπλουζάκια, στα οποία είχαν γράψει πάνω συνθήματα για τα Τέμπη και για δικαιοσύνη.

Με αφορμή το περιστατικό, ο πατέρας Νίκος Πλακιάς, έκανε ανάρτηση στο Χ (πρώην Twitter), παραθέτοντας και φωτογραφίες με μελανιές από την επέμβαση των ανδρών της ασφάλειας του πρωθυπουργού.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Σήμερα ο πρωθυπουργός βρισκότανε στην Κέρκυρα για την προεκλογική του περιοδεία. Στην Κέρκυρα τυγχάνει και σπουδάζει η κόρη μου. Μαζί με φίλους της και χωρίς την παραμικρή πρόθεση να προκαλέσουν κανέναν (τι να προκαλέσουν 7 φοιτητές, 4 αγόρια και 3 κορίτσια μέσα σε δεκάδες ασφαλίτες, ΟΠΚΕ και αστυνομικούς ???? πήγανε να ακούσουν τον πρωθυπουργό κι αν γινότανε η κόρη μου ήθελε αν μπορούσε να κάνει κάποια ερώτηση όπως κάνανε όλοι οι παρεβρισκομενοι.

Βέβαια δεν απάντησε και ούτε καν έδωσε σημασία. Μόλις όμως είδανε τις μπλούζες που φορούσαν τα παιδιά τα απομακρύνανε βίαια με μπροστάρη αυτόν στην φωτογραφία ο οποίος τράβηξε βίαια και προπηλάκισε τα παιδιά διώχνοντας τα με πολύ άσχημο τρόπο και χρησιμοποιώντας σωματική και λεκτική βία πάνω τους, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες παρακάτω….

… Θα ήθελα κύριε πρωθυπουργέ να πάρετε θέση άμεσα και να οδηγήσετε τα άτομα αυτά εκεί που πρέπει και είναι η θέση τους.

Δεν είναι δυνατόν να μιλάτε για δημοκρατία και να λέτε ότι απεχθάνεστε την βία τον φασισμό και τους τραμπούκους και να έχετε στην φρουρά σας τους χειρότερους του είδους τους.

Δεν είναι δυνατόν σε ένα κορίτσι που έχασε τις δίδυμες αδερφές τις και την ξαδέρφη της από κρατική αμέλεια να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο άντρες τις προσωπικής φρουράς σας.

ΥΓ: Θα ήθελα όποιος γνωρίζει τα στοιχεία του (κύριου) στην φωτογραφία να με ενημερώσει η αν γίνεται να με φέρει σε επαφή μαζί του».

To άρθρο Η αδελφή των διδύμων που σκοτώθηκαν στα Τέμπη ήταν η γυναίκα που φώναξε στον Μητσοτάκη – Η ανάρτηση του πατέρα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button