Αθλητικά

Λευτέρης Πετρούνιας μετά το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό: «Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε! Επόμενη στάση, το Παρίσι»

Ο Λευτέρης Πετρούνιας μεγάλωσε το… μύθο του, με το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης του Ρίμινι. Η ανάρτηση του “άρχοντα των κρίκων” δείχνει τον επόμενό του στόχο, που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, που θα γίνουν στο Παρίσι.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο. Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης για έβδομη φορά στην καριέρα του και έγινε ο μοναδικός σπεσιαλίστας στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Ενόργανης Γυμναστικής, από το 1955 μέχρι σήμερα, που φτάνει σε ένα τέτοιο απίστευτο ρεκόρ!

Ο Έλληνας υπερπρωταθλητής εκτέλεσε τελευταίος το πρόγραμμά του στον τελικό των κρίκων μεταξύ των οκτώ φιναλίστ, συγκέντρωσε 15,000 βαθμούς (βαθμός δυσκολίας: 6,300, βαθμός εκτέλεσης: 8,700) και επανήλθε θριαμβευτικά στην ευρωπαϊκή κορυφή!

Ταυτόχρονα, έστειλε το πιο ηχηρό μήνυμα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, καθώς το Ευρωπαϊκό του Ρίμινι αποτέλεσε τον πρώτο και μοναδικό επίσημο φετινό αγώνα του πριν από το μεγάλο ραντεβού του καλοκαιριού.

Λίγες ώρες μετά την επιτυχία του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ο λευτέρης Πετρούνιας πόσταρε στα social media:

“Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε !

Δεν θα μπορούσα να νιώσω πιο χαρούμενος !

It’s gold again !

Next stop Paris !

Ευχαριστώ την ομάδα μου και την οικογένειά μου !”

 

Να θυμίσουμε ότι πριν το έβδομο ευρωπαϊκό τίτλο του Πετρούνια, είχαν προηγηθεί το χάλκινο μετάλλιο στο ντεμπούτο του στον θεσμό, το 2011 στο Βερολίνο, κατόπιν έξι συνεχόμενες νίκες το 2015 στο Μονπελιέ, το 2016 στη Βέρνη, το 2017 στο Κλουζ, το 2018 στη Γλασκόβη, το 2021 στη Βασιλεία και το 2022 στο Μόναχο, καθώς και ένα ακόμη χάλκινο πέρσι στην Ατττάλεια.

Παράλληλα, ο Πετρούνιας έφτασε σε άθροισμα τα δώδεκα χρυσά μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις, συνυπολογίζοντας τους θριάμβους του σε τρία Παγκόσμια Πρωταθλήματα (2015, 2017, 2018), στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του 2015 και φυσικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες “Ρίο 2016”.

To άρθρο Λευτέρης Πετρούνιας μετά το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό: «Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε! Επόμενη στάση, το Παρίσι» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button