Πολιτική

Συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ υπό τον Μητσοτάκη

Μία σειρά κρίσιμων ζητημάτων για τη χώρα βρέθηκαν ψηλά στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το πρωί της Πρωτομαγιάς, ανήμερα της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου στη χώρας μας.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε ενημέρωση από τους αρμόδιους υπουργούς σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τη βελτίωση της εικόνας των μεταναστευτικών ροών και το Νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, καθώς και παρουσίαση των προληπτικών μέτρων και πρωτοβουλιών ενίσχυσης της Πολιτικής Προστασίας με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης δόθηκε το «πράσινο φως» για την προμήθεια πυραύλων των συστημάτων εγγύς προστασίας RAM για τις πυραυλακάτους Super Vita.

Ειδικότερα, το εξοπλιστικό πρόγραμμα αξίας 74 εκατομμυρίων ευρώ αφορά τα οπλικά συστήματα κατευθυνόμενων βλημάτων τύπου RAM Mk.31, των επτά Ταχέων Περιπολικών (πυραυλακάτων) κλάσης Ρουσσέν, γνωστές και ως Super Vita, του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, που αποτελούν «πολλαπλασιαστή ισχύος» στο Αιγαίο, λόγω της δύναμης πυρός σε συνδυασμό με την ευελιξία και την ταχύτητα ανάπτυξης στο πεδίο επιχειρήσεων.

Με άλλα λόγια, το πρόγραμμα που ενέκρινε το ΚΥΣΕΑ προβλέπει την προμήθεια βλημάτων επιφανείας – αέρος τύπου RIM-116, οι οποίοι διαθέτουν υπέρυθρο σύστημα καθοδήγησης και χρησιμοποιούνται από τους περιστρεφόμενους φορείς εκτόξευσης τύπου Mk.49, ενώ κάθε πυραυλικό σύστημα εγγύς προστασίας (CIWS) τύπου RAM εξοπλίζεται με συνολικά 21 αντιαεροπορικά βλήματα τύπου RIM-116.

Τα RAM, σε συνδυασμό με το πυροβόλο μεσαίου διαμετρήματος 76/62 OTO MELARA Super Rapido, τα δύο πυροβόλα OTO BREDA 30 χιλιοστών και τους αντιπλοϊκούς πυραύλους τύπου Exocet αποτελούν τον οπλισμό των πυραυλακάτων τύπου Super Vita, ο εκσυγχρονισμός των οποίων, όπως είχαμε αναφέρει στο OnAlert.gr στις αρχές Απριλίου, εντάσσεται στην λίστα των εξοπλιστικών προγραμμάτων και για τους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία πρόσφατα αναθεωρήθηκε και αφορά τα επόμενα χρόνια έως και το 2030.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button