Πολιτική

Ευρωεκλογές 2024 – Κώστας Αρβανίτης: Τώρα με το ευρωβουλευτιλίκι πάλι δεν βγαίνει για να κάνεις περιουσία

Καλεσμένος του Σεραφείμ Κοτρώτσου στο πλατό της «Επόμενης μέρας» βρέθηκε ο Κώστας Αρβανίτης για τις Ευρωεκλογές της Κυριακής 9 Ιουνίου. Ωστόσο, η συζήτηση δεν μπορούσε να μη στραφεί και στις αποδοχές των ευερωβουλευτών «ανάβοντας» τα αίματα.

Ο απερχόμενος ευρωβουλευτής αλλά και εκ νέου υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, θέλησε, ωστόσο, να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, όσον αφορά τους μισθούς που λαμβάνει ένας Έλληνας πολιτικός στις Βρυξέλλες.

«Θέλω να σας πω κάτι. Αυτή η ιστορία της υποκρισίας πρέπει να τελειώνει. Εγώ θέλω να καταλάβω το Πόθεν, δηλαδή πώς ένας βουλευτής με μια θητεία έκανε μια περιουσία. Όποιος βουλευτής ή όποιος δημοσιογράφος γιατί εδώ, τουλάχιστον στην προηγούμενη ζωή μου, ήμουν δημοσιογράφος. Πάντως εγώ στο Πόθεν Έσχες μου σπίτι δεν έχω, ούτε αμάξι δεν έχω. Δεν βγαίνει. Τώρα, με το ευρωβουλευτιλίκι πάλι δεν βγαίνει για να κάνεις περιουσία», υπογράμμισε αρχικά ο Κώστας Αρβανίτης, για να σχολιάσει ο Γιάννης Παπαγιάννης πως «εντάξει, όχι δεν βγαίνει και ο ευρωβουλευτής. Εντάξει τώρα, έλα».

Ένα σχόλιο που εξόργισε τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έχοντας, ήδη, γνώση για το εν λόγω θέμα, διανύοντας τη θητεία του.

«Πάμε, για να σε ρωτήσω. Στα μάτια να με κοιτάς! Πόσα παίρνει ο ευρωβουλευτής ξέρετε;», ρώτησε τότε ο κ. Αρβανίτης για να ακολουθήσει ένας σύντομος, πλην έντονος, διάλογος με τον Γιάννη Παπαγιάννη.

Γ.Π.: Πολύ καλά.

Κ.Α.: Για πέστε μου!

Γ.Π.: Μαζί με τα επιδόματα, όλα. Όλα.

Κ.Α.: Μαζί όλα, ναι. Πόσα;

Γ.Π.: 20.000 ευρώ.

Κ.Α.: 20;

Γ.Π.: Ναι.

Κ.Α.: Αν έχω 20, θα σου δώσω τα 10 κάθε μήνα!

 

«Ξεκινάμε από τον επόμενο μήνα» επισήμανε τότε, γελώντας, ο Γιάννης Παπαγιάννης για να σχολιάσει εν εξάλλω ο Κώστας Αρβανίτης τα εξής:

«Ε, δεν ξέρετε ρε παιδιά! Μα αν είναι δυνατόν! Δημοσιογραφούμε και δεν ξέρουμε! Θα σας πω εγώ λοιπόν, ορίστε η ευκαιρία να πούμε και στους πολίτες τι παίρνουμε. Δεν είναι έτσι».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button