Πολιτική

Επιμένει να προκαλεί η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας: Σέβομαι την συμφωνία των Πρεσπών αλλά πιστεύω και στην ελευθερία του αυτοπροσδιορισμού

Δε βάζει νερό στο «κρασί» της η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Γκορντάνα Σιλιανόφσκα. Από την πρώτη μέρα της ορκωμοσίας της, αρνείται πεισματικά να αποκαλέσει τη χώρα της «Βόρεια Μακεδονία» ακολουθώντας τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ούτε στην ιστοσελίδα της, ούτε πουθενά δεν υπάρχει η Βόρεια Μακεδονία για την Γκορντάνα Σιλιανόφσκα, παρά τις διεθνείς αντιδράσεις. Κερασάκι στην «τούρτα» είναι οι νέες δηλώσεις της.

«Σέβομαι την Συμφωνία των Πρεσπών αλλά πιστεύω και στην ελευθερία του αυτοπροσδιορισμού. Σεβάστηκα τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη σέβομαι τώρα. Υπέγραψα τη δήλωση με το σημερινό μου όνομα, το όνομα από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ωστόσο, πιστεύω επίσης στην ελευθερία της έκφρασης της σκέψης, στην ελευθερία του αυτοπροσδιορισμού που δεν μπορεί να είναι μόνο συλλογική και να αναφέρεται σε έθνη, αλλά μπορεί να είναι και ατομική», ανέφερε η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας στις δηλώσεις της.

Και συνεχίζει: «Έτσι, για μένα, η ελευθερία της σκέψης ως μέρος της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ελευθεριών και Δικαιωμάτων, ως μέρος της Σύμβασης για την Προστασία των Ελευθεριών και Δικαιωμάτων, ως μέρος της Σύμβασης της ΕΕ για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα, επιτρέπει στους ανθρώπους να εκφράζονται και δεν παραβίασα τη Συμφωνία των Πρεσπών».

 

To άρθρο Επιμένει να προκαλεί η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας: Σέβομαι την συμφωνία των Πρεσπών αλλά πιστεύω και στην ελευθερία του αυτοπροσδιορισμού δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button