Πολιτική

Επίθεση Αυγενάκη σε υπάλληλο του αεροδρομίου: Διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα

Προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε για όσα αδιανόητα έγιναν την περασμένη Παρασκευή στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό και βουλευτή , Λευτέρη Αυγενάκη.

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνου, δόθηκε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθούν αδικήματα όπως η βία κατά υπαλλήλου, η διατάραξη λειτουργίας κοινωφελούς επιχείρησης, η παράνομη βία και φθορά πράγματος που χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση κοινού οφέλους.

Η εντολή για τη διενέργεια της έρευνας από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών δόθηκε μετά τις καταγγελίες εκπροσώπων των εργαζομένων στο αεροδρόμιο και την υποβολή αναφοράς από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Σημειώνεται πάντως πως οι εισαγγελικές αρχές της χώρας προκειμένου να καλέσουν τον βουλευτή σε εξηγήσεις ή να για να προχωρήσουν σε άσκηση δίωξης εφόσον στοιχειοθετείται η διάπραξη ποινικών αδικημάτων θα πρέπει προηγουμένως να ζητήσουν την άδεια της Βουλής και την άρση της ασυλίας του βουλευτή. 

To άρθρο Επίθεση Αυγενάκη σε υπάλληλο του αεροδρομίου: Διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button