Οικονομία

Επίδομα Μητρότητας: Ξεπαγώνει για τις αυταπασχολούμενες – Στο τραπέζι η καταβολή σε ναυτικούς και αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς

Διορθώθηκε το τεχνικό πρόβλημα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) σε σχέση με την καταβολή του επιδόματος μητρότητας στις αυταπασχολούμενες.

Όπως ανέφερε σήμερα στο ΣΚΑΪ, ο Υφυπουργός Εργασίας, Πάνος Τσακλόγλου, σχετικά με την καθυστέρηση που παρατηρείται στις πληρωμές ο κ. Τσακλόγλου πως λόγω προβλήματος στο σχετικό λογισμικό της ΔΥΠΑ για τις αυτοαπασχολούμενες, το οποίο όμως έχει ήδη διορθωθεί, υπήρξε μία μικρή καθυστέρηση, όμως από χθες έχουν αρχίσει να καταβάλλονται και πάλι τα επιδόματα κανονικά.

Για τα επιδόματα μητρότητας ο Υφυπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι κατά την προηγούμενη τετραετία επεκτάθηκαν χρονικά, από έξι σε εννέα μήνες για τις μισθωτές του ιδιωτικού τομέα και πλέον χορηγούνται για πρώτη φορά και στις αυτοαπασχολούμενες και στις αγρότισσες στο ύψος το κατώτατου μισθού (830 ευρώ) για εννέα μήνες.

Ταυτόχρονα, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας έχει αφήσει παράθυρο για καταβολή του επιδόματος μητρότητας σε δύο ακόμα κατηγορίες:

• Τις  γυναίκες ναυτικούς

• Τις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς

To άρθρο Επίδομα Μητρότητας: Ξεπαγώνει για τις αυταπασχολούμενες – Στο τραπέζι η καταβολή σε ναυτικούς και αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button