Πολιτική

Φλωρίδης: Η δίκη στο Μάτι έγινε με νομοθεσία του 2019 με διατάξεις ευμενέστερες για τους κατηγορούμενους

Η δίκη στο Μάτι έγινε με νομοθεσία που διαμορφώθηκε το 2019 με διατάξεις ευμενέστερες για τους κατηγορούμενους, όπως τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, σήμερα Μεγάλη Δευτέρα (29.4.24).

«Οι δικαστές δικάζουν με συγκεκριμένους νόμους, Με ποιους νόμους δίκασαν ή ήταν υποχρεωμένοι να δικάσουν και δίκασαν αυτοί οι δικαστές;», υπογράμμισε ο Γιώργος Φλωρίδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας για την απόφαση του δικαστηρίου για τη φωτιά στο Μάτι που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των οικογενειών των θυμάτων.

«Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου το Σύνταγμά μας και τα Συντάγματα όλων των χωρών της ΕΕ που προσαρμόζονται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου καθένας που κατηγορείται για κάποια εγκληματική πράξη δικάζεται με βάση τον νόμο που ισχύει όταν τελεί την εγκληματική πράξη[…] Εκτός εάν εντωμεταξύ από την ώρα που διέπραξε το αδίκημα μέχρι την ώρα που θα γίνει η δίκη έχει μεσολαβήσει κάποιος ευμενέστερος νόμος για αυτόν», επισήμανε.

«Εδώ τι έχουμε λοιπόν; Το 2019 μετά από αυτό το φοβερό έγκλημα το 2018 ο ΣΥΡΙΖΑ που ήταν τότε στην κυβέρνηση άλλαξε την τελευταία μέρα τον ποινικό κώδικα ενώ είχε γίνει αυτό[…]», σχολίασε.

 Παράλληλα, σημείωσε πως αν τα ανώτερα όργανα της δικαιοσύνης εκτιμήσουν ότι το δικαστήριο δεν εκτίμησε σωστά τα πράγματα μπορούν να κάνουν έφεση.

To άρθρο Φλωρίδης: Η δίκη στο Μάτι έγινε με νομοθεσία του 2019 με διατάξεις ευμενέστερες για τους κατηγορούμενους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button