Πολιτική

Εν αναμονή των παρεμβάσεων Καραμανλή και Σαμαρά: Χαμηλοί τόνοι από το Μέγαρο Μαξίμου

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουν στη “γαλάζια” παράταξη τις ομιλίες του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά, την 1η Ιουλίου, σε εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Μανώλη Κοττάκη «Οι απόρρητοι φάκελοι του Καραμανλή», στο Πολεμικό Μουσείο.

Για πρώτη φορά οι δύο πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής θα πραγματοποιήσουν κοινή εμφάνιση και μάλιστα όχι σε ένα ουδέτερο τάιμινγκ. Θα παρέμβουν σε μία χρονική στιγμή όπου ακόμη δεν έχουν κοπάσει οι «μουρμούρες» για το αρνητικό αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές, και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη και η συζήτηση για το αν η Ν.Δ. πρέπει να έχει σταθερά δεξιά πορεία ή να κλίνει και προς το κέντρο.

Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι στην ανακοίνωση του γραφείου του Κ. Καραμανλή για την παρουσία του στην εκδήλωση, υπήρξε αναφορά στον Α. Σαμαρά και το αντίστροφο.

Πρόκειται σαφέστατα για ένα πολιτικό μήνυμα, ενώ ο Μεσσήνιος πολιτικός έκανε αναφορά και στο θέμα που θα εστιάσει: «Ελλάδα και Ευρώπη σε σταυροδρόμι».

Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι της Ν.Δ. – οι οποίοι σημειωτέον, απείχαν από τον προεκλογικό αγώνα τόσο στις εθνικές εκλογές, όσο και στις Ευρωεκλογές – έχουν κατά καιρούς πάρει ξεκάθαρες αποστάσεις από τους χειρισμούς της κυβέρνησης σε μια σειρά θεμάτων… Από την εξωτερική πολιτική έως τις υποκλοπές.

Μάλιστα, το κλίμα μεταξύ του Μαξίμου και του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος διαφώνησε έντονα και με τη ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια, είναι ακόμη πιο ψυχρό.

Χαμηλοί τόνοι από την κυβέρνηση

Στελέχη της Πειραιώς και της κυβέρνησης κρατούν χαμηλούς τόνους, τονίζοντας ότι λόγω του ειδικού βάρους που έχουν οι δύο άνδρες, έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους και δεν προχωρούν σε οποιοδήποτε άλλο σχόλιο…

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να ακούμε τους δύο πρώην πρόεδρους και πρωθυπουργούς. Κάθε φορά είναι μία καλή ευκαιρία να ακούσουμε με προσοχή τις τοποθετήσεις τους» δήλωσε χαρακτηριστικά, προ ημερών, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Πάντως στο πρωθυπουργικό γραφείο, μεταξύ των βουλευτών και στελεχών της Ν.Δ., αλλά και στον κόσμο της “γαλάζιας” παράταξης, είναι προφανές το ενδιαφέρον για το περιεχόμενο της ομιλίας των δύο πρώην αρχηγών.

Θα κρατήσουν και σε ποιο βαθμό… “ισορροπίες” ή οι “βολές” προς την κυβέρνηση θα είναι ευθείες και συντονισμένες;

To άρθρο Εν αναμονή των παρεμβάσεων Καραμανλή και Σαμαρά: Χαμηλοί τόνοι από το Μέγαρο Μαξίμου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button