Οικονομία

Ελλάκτωρ: Εγκρίθηκε η επιστροφή κεφαλαίου 174 εκατ. ευρώ στους μετόχους – Στις 26 Ιουλίου η καταβολή

Εγκρίθηκε σήμερα (31.5.2024), όπως αναμένονταν, από τη Γενική Συνέλευση της Ελλάκτωρ η πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου για επιστροφή κεφαλαίου συνολικού ύψους 174,096 εκατ. ευρώ ή αλλιώς 0,50 ευρώ ανά μετοχή.

Όπως αναφέρθηκε, η διοίκηση της Ελλάκτωρ, κατόπιν μιας τριετίας σημαντικών αλλαγών στη στρατηγική της εισηγμένης και μιας σειράς επιτυχημένων ενεργειών της διοίκησης, και με τη λειτουργική κερδοφορία να βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 10 ετών, θεωρεί ότι διαμορφώθηκαν οι συνθήκες για τη μετάβαση του ομίλου σε μία νέα εποχή.

Μία εποχή με σταθερές βάσεις για το μέλλον και σχεδιασμό που επικεντρώνεται στην κερδοφόρο ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του και στη συνεχή δημιουργία αξίας για τους μετόχους του. Η συγκέντρωση ρευστότητας 700 εκατ. ευρώ, άνοιξε και τον δρόμο για επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους.

Βάσει αρχικού προγραμματισμού, η αποκοπή του δικαιώματος της επιστροφής εκτιμάται για τις 22 Ιουλίου, με την έναρξη της καταβολής να εκτιμάται για τις 26 Ιουλίου.

Επίσης, η Γ.Σ. αποφάσισε την «παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας για τη διαπραγμάτευση και υπογραφή ιδιωτικών συμφωνητικών εξώδικης επίλυσης διαφορών και ανάκλησης δικαστικών μέτρων», που αφορά στη δικαστική διένεξη με την πλευρά του Αν. Καλλιτσάντση.

To άρθρο Ελλάκτωρ: Εγκρίθηκε η επιστροφή κεφαλαίου 174 εκατ. ευρώ στους μετόχους – Στις 26 Ιουλίου η καταβολή δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button