Οικονομία

ΕΚΤ: Προβλέψεις για λιγότερες μειώσεις επιτοκίων στον αγώνα για την ανάσχεση των πληθωριστικών κινδύνων

Μειώνονται οι προσδοκίες των οικονομολόγων μειώνουν για το κατά πόσο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα μειώσει τα επιτόκια μετά την έναρξη της μείωσης την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg.

Οι ερωτηθέντες αναμένουν ότι η πρώτη από τις έξι μειώσεις του επιτοκίου καταθέσεων της ΕΚΤ κατά ένα τέταρτο της μονάδας – που σήμερα είναι στο 4% – θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα. Αυτό είναι ένα βήμα λιγότερο από ό,τι προέβλεπαν πριν από τον τελευταίο καθορισμό της πολιτικής από το Διοικητικό Συμβούλιο τον Απρίλιο.

Έκτοτε, οι αξιωματούχοι με επικεφαλής την πρόεδρο Κριστίν Λαγκάρντ ενίσχυσαν τις προσδοκίες για μια μείωση τον Ιούνιο που θα έβλεπε την ΕΚΤ να κινείται πριν από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και την Τράπεζα της Αγγλίας.

Όμως, η απροσδόκητα ισχυρή ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας, οι κολλώδεις μισθολογικές πιέσεις και οι ανοδικοί κίνδυνοι στις ήδη αβέβαιες προοπτικές του πληθωρισμού τροφοδοτούν τη συζήτηση για τα επόμενα βήματα.

 

To άρθρο ΕΚΤ: Προβλέψεις για λιγότερες μειώσεις επιτοκίων στον αγώνα για την ανάσχεση των πληθωριστικών κινδύνων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button