Πολιτική

Εκλογές 2023: Αποτελέσματα εκλογών Νομού Τρικάλων LIVE

Αποτελέσματα εκλογών 2023 Νομού Τρικάλων live. Αναλυτικός οδηγός για τους σταυρούς που βάζουμε σε κάθε περιφέρεια και τις έδρες.

Σήμερα 21 Μαΐου, στις εκλογές 2023, θα μάθουμε την πρώτη ασφαλή εκτίμηση για το αποτέλεσμα των εκλογών πιο νωρίς από κάθε άλλη φορά.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Singular Logic, μέχρι τις 20:30 σήμερα το βράδυ, 1.30 ώρα αφού κλείσουν οι κάλπες, θα υπάρχει εικόνα για πάνω από το 10% της επικράτειας, που θεωρείται το όριο για το πρώτο ασφαλές αποτέλεσμα.

Εκτιμάται ότι το διάστημα από τις 21:00 έως τις 22:00 θα έχει ενσωματωθεί το 80%-90% των εκλογικών αποτελεσμάτων πανελλαδικά.

Στη εκλογική Περιφέρεια Νομού Τρικάλων εκλέγονται συνολικά 4 βουλευτές, ενώ βάζουμε μέχρι 2 σταυρούς.

Εκλογές 2023: Οι έδρες και οι σταυροί προτίμησης

Ο αριθμός των βουλευτών που εκλέγεται σε κάθε εκλογική περιφέρεια ορίστηκε με το άρθρο 1 του π.δ. 8/2023 (Α΄ 16). Πρόκειται για την κατανομή των 285 εδρών μεταξύ των 59 εκλογικών περιφερειών της Χώρας, δοθέντος ότι οι υπόλοιπες 15 έδρες καλύπτονται από τους βουλευτές Επικρατείας.

Κάθε εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ υποψηφίων, σημειώνοντας σταυρό παραπλεύρως του ονόματός τους στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, ως ακολούθως:

α) Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται από ένας (1) μέχρι και τρεις (3) βουλευτές, έναν (1) σταυρό.

β) Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται από τέσσερις (4) έως και επτά (7) βουλευτές, μέχρι δύο (2) σταυρούς.

γ) Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται από οκτώ (8) έως και δώδεκα (12) βουλευτές, μέχρι τρεις (3) σταυρούς

δ) Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται περισσότεροι από δεκατρείς (13) βουλευτές, μέχρι τέσσερις (4) σταυρούς.

Αποτελέσματα εκλογών 2019

Πως θα έχουμε νωρίτερα αποτελέσματα εκλογών

Η συντόμευση των χρόνων μετάδοσης των αποτελεσμάτων θα επιτευχθεί χάρη στον εκσυγχρονισμό του συστήματος καταχώρησης των δεδομένων με τη χρήση ηλεκτρονικού συστήματος μετάδοσης μέσω tablet που θα διαθέτουν πλέον όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι.

Το σύστημα έχει δοκιμαστεί και σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις αλλά σε μικρότερο αριθμό εκλογικών τμημάτων. Όταν θα ολοκληρώνεται η διαλογή των ψηφοδελτίων σε κάθε εκλογικό τμήμα, το αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά τους συνδυασμούς θα γνωστοποιείται απευθείας στο υπουργείο Εσωτερικών και στη Singular Logic.

Στη συνέχεια θα γίνεται η καταγραφή των σταυρών προτίμησης και το αποτέλεσμα θα μεταδίδεται με τον ίδιο τρόπο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, τα πρώτα αποτελέσματα της σταυροδοσίας θα ανακοινωθούν γύρω στις 22:00-23:00 και τα τελικά αναμένονται τα ξημερώματα.

Παράλληλα, θα συνεχιστεί ο κλασικός τρόπος μετάδοσης με τηλεγραφήματα μέσω δήμου και περιφέρειας, που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στις εκλογές του 1981, μέθοδος η οποία καθυστερεί την δημοσιοποίηση του αποτελέσματος από τα εκλογικά τμήματα κατά 2,5-3 ώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button