Οικονομία

ΕΕ – Τράπεζες: Κοντά σε συμφωνία για μέτρα προστασίας καταθέσεων από χρεοκοπίες

Βρίσκεται κοντά στην απόφαση για τα μέτρα διευκόλυνσης της εκκαθάρισης των μικρότερων τραπεζών, η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg.

Οι κυβερνήσεις ενδέχεται να καταλήξουν σε συμφωνία για το πλαίσιο διαχείρισης κρίσεων και ασφάλισης καταθέσεων τον επόμενο μήνα, αφού αντιμετωπίσουν ορισμένες ανησυχίες χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, καθώς δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία. Οι συνομιλίες για τη χάραξη των λεπτομερειών μαζί με άλλες αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνεχιστούν πιθανότατα μέχρι το επόμενο έτος.

Μια τέτοια κίνηση θα αποτελούσε βασικό βήμα για την ανάκτηση της δυναμικής των αδιέξοδων συνομιλιών για τη δημιουργία στενότερων τραπεζικών δεσμών στην περιοχή και τελικά τη διευκόλυνση των διασυνοριακών τραπεζικών συγχωνεύσεων.

Η δέσμη μέτρων στην οποία πρόκειται να συμφωνήσουν οι κυβερνήσεις θεωρείται κοινώς ως βασικό βήμα προς βαθύτερες και ακόμη πιο ακανθώδεις μεταρρυθμίσεις, όπως ένα σύστημα κοινής ασφάλισης καταθέσεων όπως αυτό που υπάρχει στις ΗΠΑ.

To άρθρο ΕΕ – Τράπεζες: Κοντά σε συμφωνία για μέτρα προστασίας καταθέσεων από χρεοκοπίες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button