Οικονομία

ΕΕ: Εξετάζεται η πρόταση επιβολής κυρώσεων στη ρωσική ασφαλιστική εταιρεία Ingosstrakh

Εξετάζει τη σκοπιμότητα της επιβολής κυρώσεων στην ρωσική εταιρεία ασφάλισης πετρελαιοφόρων Ingosstrakh, ο εκτελεστικός βραχίονας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο των προσπαθειών να μειωθούν οι ροές εσόδων της Ρωσίας για την χρηματοδότηση του πολέμου κατά της Ουκρανίας.

Η πρόταση, η οποία μπορεί να απαιτήσει από την ΕΕ να επεκτείνει τα κριτήρια εισαγωγής της, αποσκοπεί στο να στοχεύσει έναν από τους κύριους παρόχους ασφάλισης σε δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο, σύμφωνα με το Bloomberg.

Σε περίπτωση που περάσει, η ιδέα αυτή θα δημιουργήσει εκτεταμένους και δύσκολα μετρήσιμους κινδύνους και κόστος – όχι μόνο για το εμπόριο πετρελαίου της Ρωσίας, αλλά και για τις ευρύτερες διεθνείς μεταφορές εμπορευμάτων για τις οποίες η Ingosstrakh παρέχει κάλυψη.

Η αξιολόγηση βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο και η Ingosstrakh με έδρα τη Μόσχα δεν περιλαμβάνεται επί του παρόντος στο τελευταίο σχέδιο του νέου πακέτου κυρώσεων που διαπραγματεύεται επί του παρόντος το μπλοκ, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg.

Ακόμη και αν η πρόταση λάβει το νεύμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα αντιμετωπίσει πολλά εμπόδια, δεδομένου ότι αρκετά κράτη μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Ουγγαρίας, έχουν αντιταχθεί στα περισσότερα μέτρα που στοχεύουν τον ενεργειακό τομέα της Ρωσίας, δήλωσαν οι άνθρωποι. Οι κυρώσεις της ΕΕ απαιτούν την υποστήριξη όλων των κρατών μελών.

To άρθρο ΕΕ: Εξετάζεται η πρόταση επιβολής κυρώσεων στη ρωσική ασφαλιστική εταιρεία Ingosstrakh δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button