Οικονομία

Δημόσιο: Με δύο «ταχύτητες» το μπόνους στους πιο αποδοτικούς υπαλλήλους

Με δύο «ταχύτητες» θα καταβληθεί το μπόνους στο Δημόσιο, βάσει του νομοσχέδιου το οποίο ενέκρινε χθες (29.04.24) το υπουργικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα (30.04.24) για επερχόμενο σύστημα ανταμοιβής των πιο αποδοτικών υπαλλήλων στο Δημόσιο, η Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, «το 40% (σ.σ. του μπόνους) θα πηγαίνει σε όλους όσοι δούλεψαν στο τμήμα για τους στόχους και το 60% θα πηγαίνει στους υπαλλήλους που συνέβαλαν συγκεκριμένα περισσότερο στο να επιτευχθεί ο στόχος».

«Το πριμ θα φτάνει μέχρι το 15% του ετήσιου βασικού του συγκεκριμένου υπαλλήλου. Θα υπάρχουν και άλλες ανταμοιβές όπως για παράδειγμα ένας υπάλληλος θα μπορεί να πάει με έξοδα του δημοσίου να παρακολουθήσει ένα σεμινάριο σε μία ξένη σχολή δημόσιας διοίκησης» δήλωσε η Υπουργός και πρόσθεσε: «Η φιλοσοφία είναι ότι θέλουμε να ανταμείψουμε τους άξιους δημόσιους υπαλλήλους γιατί θέλουμε ένα καλύτερο δημόσιο».

Πληροφορίες του newsit.gr, διευκρινίζουν πως το 40% του διαθέσιμου ποσού ανταμοιβής θα κατανέμεται ισομερώς στους υπαλλήλους αυτούς ενώ το 60% θα κατανέμεται με απόφαση του Προϊσταμένου κατά τρόπο μη οριζόντιο αλλά σε συνάρτηση με την προσφορά κάθε υπαλλήλου. 

To άρθρο Δημόσιο: Με δύο «ταχύτητες» το μπόνους στους πιο αποδοτικούς υπαλλήλους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button