Οικονομία

Διακοπές: Έως και 40% πιο ακριβός ο Αύγουστος στις κρατήσεις καταλυμάτων

Τεράστια διαφορά τιμών σημειώνει μία εβδομάδα διακοπών σε νησί της χώρας μας τον Ιούλιο συγκριτικά με μία εβδομάδα τον Αύγουστο, σύμφωνα με έρευνα του Newsit.gr στην πλατφόρμα του Booking για διαμονή και του Ferry Scanner για ακτοπλοϊκές μετακινήσεις.

Αναλυτικότερα, οι τιμές για διαμονή σε νησιά για τα οποία διεξήχθη η εν λόγω έρευνα κυμαίνονται από 245 ευρώ έως και 720 ευρώ την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, ενώ από 384 ευρώ έως και 828 ευρώ την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, με τη διαφορά μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου πχ για τη Νάξο να φτάνει ακόμη και το κατώφλι του 40%!

Τα νησιά που «εξετάστηκαν» είναι η Νάξος, η Ζάκυνθος, η Κεφαλονιά και η Κρήτη (Χανιά).

Συγκεκριμένα, η τιμή για κράτηση καταλύματος για 6 βράδια σε ένα ξενοδοχείο στην Νάξο από 1η Ιουλίου μέχρι 7η Ιουλίου ανέρχεται στα 459 ευρώ, ενώ η τιμή για το ίδιο κατάλυμα κατά την αντίστοιχη εβδομάδα του Αυγούστου ανέρχεται στα 759 ευρώ. Δηλαδή σημειώνεται διαφορά κατά 39,5%.

Αναφορικά με την Ζάκυνθο, η τιμή για διαμονή σε ένα ξενοδοχείο την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου διαμορφώνεται στα 720 ευρώ, σε αντίθεση με την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου που είναι στα 828 ευρώ. Καταγράφεται διαφορά της τάξεως 13%.

Στην Κεφαλονιά η τιμή για διαμονή σε ένα ξενοδοχείο ανέρχεται στα 245 ευρώ την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, ενώ η τιμή για διαμονή την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου διαμορφώνεται στα 384 ευρώ. Δηλαδή η διαφορά ανέρχεται σε 36,1%.

Η τιμή για διαμονή σε ξενοδοχείο στην πόλη των Χανίων της Κρήτης διαμορφώνεται στα 479 ευρώ την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου. Ωστόσο, η διαμονή στο ίδιο ξενοδοχείο την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου ανέρχεται στα 608 ευρώ, σημειώνοντας άνοδο κατά 21,2%.

Εισιτήρια ακτοπλοϊκών μετακινήσεων

Οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για μετάβαση και επιστροφή από τα νησιά δεν διαφέρουν από μήνα σε μήνα.

Ειδικότερα, οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων από Πειραιά προς Νάξο και η επιστροφή ανέρχονται στα 51,50 ευρώ αντίστοιχα. Συνεπώς, η συνολική τιμή των ακτοπλοϊκών μετακινήσεων είναι στα 102 ευρώ όλους τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στα 27 ευρώ βρίσκονται οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων από Κυλλήνη προς Ζάκυνθο με επιστροφή, με κάθε μετακίνηση ξεχωριστά να ανέρχεται στα 13,50 ευρώ.

Επιπρόσθετα, οι τιμές από Κυλλήνη προς Κεφαλονιά διαμορφώνονται στα 14,50 ευρώ, όπως και τα δρομολόγια από Κεφαλονιά προς Κυλλήνη. Συνολικά, οι ακτοπλοϊκές μετακινήσεις για Κεφαλονιά ανέρχονται στα 29 ευρώ.

Τέλος, τα δρομολόγια από Πειραιά προς Χανιά και το αντίστροφο κοστολογούνται στα 76,70 ευρώ ξεχωριστά και η συνολική τους τιμή ανέρχεται στα 153,40 ευρώ. 

To άρθρο Διακοπές: Έως και 40% πιο ακριβός ο Αύγουστος στις κρατήσεις καταλυμάτων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button